Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι ωραιότερες πόλεις-κάστρα του κόσμου

1.  Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία
Ένα από τα πιο φωτογραφημένα αλλά και ζωγραφισμένα μέρη της Γερμανίας. Μια πόλη της Βαυαρίας εντελώς μεσαιωνική, με καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια, που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο. 

Η παλιά αγορά, σήμερα είναι ένα μέρος για βόλτα θαυμάζοντας τα οικοδομήματα που θυμίζουν κουκλόσπιτα. 

2. Carcassonne (Καρκασσόν στα ελληνικά), Γαλλία
 Στη νοτιοδυτική Γαλλία, μια πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. 

Σήμερα διαιρείται σε δύο περιοχές: Την οχυρωμένη "πολιτεία της Καρκασόν" (Cité de Carcassonne) και την αποκαλούμενη "Κάτω πόλη" (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων.

3. Matsumoto-jo, Ιαπωνία
Ένα από τα τελευταία αυθεντικά κάστρα στην Ιαπωνία, γνωστό και ως το κάστρο κοράκι, εξαιτίας της μαύρης του πρόσοψης. 
Παραδοσιακός χορός  matsuri μπροστά από τον ναό  in  Matsumoto Kaeru. 

4. Sintra, Πορτογαλία

Βρίσκεται κοντά στη Λισσαβόνα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Έχει καταπληκτική ρομαντική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.
Η κεντρική πλατεία της πόλης, με τα τρία κάστρα και τα γραφικά σπίτια ανάμεσα στο έντονο πράσινο των δέντρων.

5. Louisbourg, Νέα Σκωτία (Nova Scotia), Καναδάς

Στην ακτή του Ατλαντικού, στο νησί Breton, η ζωή ξεκίνησε το 1723 με κύρια ασχολία το ψάρεμα. Όταν ξεκίνησε η διαμάχη των Άγγλων και των Γάλλων για τον Καναδά, οι Γάλλοι άποικοι έκτισαν πέτρινα τείχη και μετέτρεψαν το ήσυχο χωριό σε εντυπωσιακό φρούριο. 

6. Παλιά πόλη Ρόδου, Ρόδος, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Εδώ υπάρχει μια ολοζώντανη Μεσαιωνική Πόλη, που μέσα από τα τείχη της αναπνέουν, κατοικούν και εργάζονται περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, χωρίς να υπολογίσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. 
Ένα μεσαιωνικό μνημείο, δυτικοευρωπαϊκού υστερογοτθικού ρυθμού –με πολλά στοιχεία της ιταλικής αναγεννησιάκης τεχνοτροπίας να εμφανίζονται στα τέλη του 15ου αιώνα καθώς και στοιχεία ντόπιας αρχιτεκτονικής- από τα ελάχιστα που υπάρχουν πλέον στην Ευρώπη, αναπόσπαστο πλέον μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που προστατεύεται από την UNESCO.

7. Jaisalmer Fort, Ινδία

Ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στον κόσμο, βρίσκεται στη δυτική πόλη Rajasthan της Ινδίας.  Έχει φτιαχτεί από κίτρινη πέτρα και δίνει την εντύπωση τεράστια κάστρου από άμμο. 
Πολύ εντυπωσιακό την ημέρα αλλά και τη νύχτα, μοιάζει να έχει βγει από κάποιο παραμύθι!

8. Palmanova, Ιταλία

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία. Ιδρύθηκε το 1593, μια πόλη χτισμένη σε οχταγωνικό σχήμα. Αν το κοιτάξεις από ψηλά, το φρούριο μοιάζει με χιονονιφάδα. 
Χτισμένο σε μια κοιλάδα με μια λίμνη που καταλήγει στην Αδριατική, γεμάτη ψάρια και φυσικά πόλη γεμάτη εστιατόρια που μαγειρεύουν αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα. 

9. Naganeupseong, Νότια Κορέα

Τα κάστρα στην Κορέα μοιάζουν με παγόδες, περιτριγυρισμένα πάντα από χοντρά πέτρινα τείχη. Το πιο καλοδιατηρημένο είναι αυτό στην πόλη Naganeupseong, κοντά στην πόλη Suncheon. 

Το Naganeupseong (nagan σημαίνει ασφαλές και ευχάριστο και seong σημαίνει κάστρο) χτίστηκε το 1397 και ακόμα έχει περίπου 200 κατοίκους που ζουν σε αυτά τα σπίτια- καλύβες. 

10. Σεγκόβια, Ισπανία

Η παλιά πόλη είναι χτισμένη επάνω σε έναν στενό λόφο. Κατακλύζεται από μνημεία και αξιοθέατα, σημαντικότερα των οποίων είναι ο Καθεδρικός ναός της, το άριστα διατηρημένο ρωμαϊκό της υδραγωγείο και το κάστρο της (Alcázar). Η πόλη περιβάλλεται από τείχη που ανάγονται στη ρωμαϊκή εποχή και αναστηλώθηκαν κατά τον 19ο αιώνα. 
Το κάστρο της χτίστηκε τον 11ο αιώνα και κατά τον Μεσαίωνα κατοικούσαν εκεί οι βασιλείς της Καστίλλης. 


Πηγή: Το top10 είναι από budgettravel.com. Η μετάφραση και η επιμέλεια των κειμένων έγινε από την ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Κάτι καταπληκτικά χωριά όπως Αγιάσος Λέσβου και Ζαγοροχώρια τρώνε τα γερμανικά χωριουδάκια λάχανο, ειδικά άμα τα πρόσεχαν και λίγο. Ομορφα ομως φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα έχει αμέτρητες ομορφιές...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή