Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

To ωραιότερο μπαρ της Καραϊβικής

Το ωραιότερο μπαρ της Καραϊβικής και ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά όλου του κόσμου βρίσκεται στην Τζαμάικα. Ονομάζεται Pelican Bar, δηλαδή το μπαρ του πελεκάνου.  
Είναι ένα ξύλινο μπαρ ρουστίκ, χτισμένο σε μια μικρή αμμουδιά στη μέση της θάλασσας. Για να πάει κάποιος εκεί πρέπει να πάρει βάρκα, η οποία κάνει 10-20 λεπτά, αναλόγως το σημείο εκκίνησης, για να φτάσει.
Το μπαρ όπως φαίνεται από την ακτή!
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ηλιοθεραπεία στα ξύλινα μονοπάτια, που μοιάζουν με κατάστρωμα πλοίου ή προβλήτα λιμανιού. 
Κάτω από το μπαρ
Είναι πολύ δημοφιλές μέρος για χαλάρωση με ένα κοκτέιλ, φαγητό με φρέσκα θαλασσινά και κολύμπι στα κρυστάλλινα ρηχά νερά. 
   
Το μπαρ είναι δημιουργία ενός ντόπιου ψαρά, με το όνομα Floyd, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα μοναδικό μέρος μέσα στη θάλασσα για να αράζει με τους φίλους του.  Μετά από αρκετή σκληρή δουλειά και πολλές διαδρομές για μεταφορά ξύλων, το μπαρ ολοκληρώθηκε το 2001. 
Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τους πελεκάνους που συχνά ξεκουράζονται σε εκείνη την ακτή. 
Αν και αρχικά ξεκίνησε ως ιδιωτικό μπαρ, τα ξενοδοχεία της περιοχής ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να το προωθούν ως τοπικό αξιοθέατο! 
Συχνά οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα ναδουν δελφίνια να περνούν από την περιοχή. 
Το 2004 ο τυφώνας Ivan χτύπησε την Τζαμάικα με αποτέλεσμα το μπαρ να καταστραφεί ολοσχερώς. Τα ξενοδοχεία της περιοχής κατάλαβαν πόσο σημαντικό ήταν το μπαρ ως αξιοθέατο και φρόντισαν με δωρεές να ξαναφτιαχτεί. Μέσα σε μόλις ένα μήνα το μπαράκι ήταν ανοιχτό και γεμάτο τουρίστες! 
Πολλοί ντόπιοι ψαράδες κάνουν τη διαδρομή προς το Pelican bar για τους τουρίστες, αναχωρώντας από την παραλίαTreasure Beach ή Black River. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου