Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

De Poezenboot:Το πλοίο των γατών

Το Poezenboot Βρίσκεται στον ποταμό Σίνχελ στο Άμστερνταμ και είναι ένα από τα πιο όμορφα και παράξενα αξιοθέατα των καναλιών της πόλης!
Όλα ξεκίνησαν το 1966, όταν μια γυναίκα βρήκε μια γάτο-οικογένεια κάτω από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού της. Αποφάσισε να τα φροντίσει, ωστόσο σύντομα πολλά αδέσποτα γατιά της περιοχής έρχονταν στην παρέα.
 Το σπίτι της τελικά γέμισε με γάτες και δεν υπήρχε πλέον χώρος! Ψάχνοντας να βρει λύση της ήρθε η ιδέα ότι αν οι άνθρωποι μπορούν να ζουν σε πλωτά σπίτια τότε μπορούν και οι γάτες! Οπότε αγόρασε ένα ποταμόπλοιο αποκλειστικά για τις γάτες!
Το πλοίο είχε όλες τις ανέσεις για τις γάτες που αυξάνονταν συνεχώς σε αριθμό. Ευτυχώς ήταν και αρκετοί αυτοί που νοιάζονταν για τα ζώα και βοηθούσαν στη φροντίδα τους. 
Μετά από τρία χρόνια το πλοίο γέμισε και έτσι αγοράστηκε ένα δεύτερο το 1971. Είχε πλέον γίνει γνωστό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το επισκέπτονταν για να το δουν ή για να υιοθετήσουν κάποιο γατάκι. 
Το πλοίο αποσύρθηκε και στη θέση του υπάρχει ένα πλοίο γνωστό ως η κιβωτός και είναι ένα από τα αξιοθέατα της Ολλανδικής πρωτεύουσας. 
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι από μια γάτα με τα γατάκια της θα δημιουργηθεί το πιο διάσημο καταφύγιο γατών στον κόσμο. 
    

             

Από το 1987 ιδρύθηκε από τις αρχές της πόλης το φιλανθρωπικό ίδρυμα για τις γάτες του πλοίου. Από τότε το πλοίο έχει ανακαινιστεί και παραμένει αγκυροβολημένο στον ποταμό  Singel και μπορεί όποιος τουρίστας θέλει να το επισκεφτεί. 

Παρόλο που οι γάτες δεν τα πάνε καλά με το νερό, φαίνεται να απολαμβάνουν τη ζωή τους στο πλοίο αφού πλέον έχουν όλη την απαραίτητη φροντίδα από τα άτομα που εργάζονται εκεί. 
Βρίσκεται στη διεύθυνση: Singel 38G και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 1 μέχρι τις 3 η ώρα. 
Δεν υπάρχει εισιτήριο για να μπεις στο πλοίο αλλά όλοι δίνουν κάποιο ποσό σαν δωρεά, για να συνεχίζει να υπάρχει αυτό το όμορφο καταφύγιο με τις γάτες. 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα ,καταπληκτικό πολύ καλή ιδέα,μήπως να το κοίταζαν και κάποιο εδω? λέω εγώ τώρα,καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό ! Μπράβο στους Ολλανδούς ! Αγαπώ τις γάτες, είναι υπέροχα ζωάκια , χαίρομαι που σε κάποιες πόλεις τα φροντίζουν έτσι :) Neli σιγά μην έκαναν κάτι τέτοιο εδώ. Είμαστε πίσω σε όλα δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΩ ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΟΜΩΡΦΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΣΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή