Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Shirakawa-go: Ένα από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου

Βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας ένα από τα ωραιότερα χωριά του κόσμου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ομορφιά. Βρίσκεται στην Ιαπωνία και ονομάζεται Shirakawa-go.
Είναι γνωστό για τα σπίτια του που είναι χτισμένα με ιδιαίτερο στυλ, μερικά από τα οποία είναι παλαιότερα από 250 χρόνια. Η αρχιτεκτονική τους, Gassho-zukuri meansσημαίνει "χέρια διπλωμένα σε στάση προσευχής", εμπνευσμένη από τους Βουδιστές μοναχούς που προσεύχονται όλοι μαζί. 
Οι σκεπές των σπιτιών είναι σαν μικρές πλαγιές 60 μοιρών για να γλιστρά το χιόνι πιο εύκολα και δημιουργούν ζεστές σοφίτες, που είναι ο κατάλληλος χώρος για παραγωγή μεταξιού από μεταξοσκώληκες. 
Το Shirakawa είναι ένα ορεινό χωριό στην ψηλότερη κορφή του Mount Haku. Ατέλειωτο δάσος και απότομες πλαγιές είναι τα χαρακτηριστικά του τοπίου.
Στο κέντρο περνά ο ποταμός Sho που κάνει την περιοχή πιο επίπεδη. Γύρω από το ποτάμι είναι χτισμένα και τα σπίτια των 1750 περίπου κατοίκων.  

Είναι ένα από τα μέρη με το περισσότερο χιόνι, αφού το 95% της περιοχής καλύπτεται με δάσος. Για αυτόν το λόγο τα σπίτια φτιάχνονται πάντα με τόσο ψηλές σκεπές. 
Μπορεί κάποιος να πάει στο χωριό με λεωφορείο από τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας. Η περιοχή γεμίζει με τουρίστες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ηρεμεί μόλις δύει ο ήλιος. 
 
Η διαδρομή με τρένο από την πόλη Nagoya προς Takayama είναι πολύ ευχάριστη, προσφέροντας στους επιβάτες εκπληκτικές εικόνες των ορεινών περιοχών της Ιαπωνίας. 
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το χωριό αλλάζει ανάλογα με την εποχή, αλλά κάθε φορά έχει μοναδική ομορφιά. 



1 σχόλιο:

  1. Αν και γενικά η Ανατολή δεν είναι για μένα ούτε καν στο τοπ 5 μου για μελλοντικά ταξίδια (δεν ξέρω γιατί), η Ιαπωνία νομίζω οτι θα διαφέρει πολύ. Ισως η τεχνολογία, η προηγμένη αρχτιεκτονική. ΝΟμίζω πάντως ότι αν τελικά θα επέλεγα ανατολή θα πήγαινα εκεί. Οσο για το χωριό εκπληκτικό!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή