Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα πιο παράξενα αγάλματα του κόσμου!

Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε ιστορικά αγάλματα σε μουσεία και πλατείες δείτε τα πιο παράξενα και διαφορετικά αλλά πάντα δημοφιλή αγάλματα από όλο τον κόσμο. 

1. Το χέρι της ερήμου, έρημος Atacama, Χιλή
Το Mano de Desierto είναι ένα μεγάλο άγαλμα στην έρημο, συμβολίζει ένα χέρι και εκφράζει συναισθήματα όπως η αδικία, η μοναξιά, η θλίψη και τα βάσανα, για αυτό άλλωστε και ο γλύπτης το έφτιαξε τόσο υπερβολικά μεγάλο. Η βάση του είναι από σίδηρο και τσιμέντο και το ύψος του φτάνει τα 11 μέτρα. Φτιάχτηκε το 1992 και έχει πλέον γίνει σημείο ενδιαφέροντος για τους ταξιδιώτες του δρόμου Route 5. Συχνά πέφτει θύμα γκράφιτι και για αυτό καθαρίζεται πολλές φορές!

2. Posankka, Turku, Φινλανδία
Το Posankka βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο της φινλανδικής πόλης και παριστάνει ένα υβρίδιο γουρουνιού (possu στα φινλανδικά) και πάπιας (ankka). Είναι ένα ροζ ζώο με σώμα πάπιας και κεφάλι γουρουνιού που φτιάχτηκε το 1999 και αρχικά επέπλεε στον ποταμό Aurajoki στην πόλη Turku. Κάθε χειμώνα ένα καπέλο του Άγιου Βασίλη στολίζει το κεφάλι του παράξενου αυτού αγάλματος!

3. Το άγαλμα των δύο εραστών,  Puerto Montt, Χιλή
Βρίσκεται στη Χιλή και είναι ένα πελώριο άγαλμα ενός ζευγαριού που μοιάζει μάλλον κάπως τρομακτικό! Το αξιοθέατο συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες που θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μπροστά από το υποτιθέμενο ρομαντικό άγαλμα.  

4. Miguelin, Σανγκάη, Κίνα
Τι μεγάλο μωρό!!! Κατασκευάστηκε από έναν Ισπανό σκηνοθέτη ταινιών και είναι ένα πελώριο μωρό, το οποίο αναπνέει, κινεί τα μπλε του μάτια και ονειρεύεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανισμού. Φτιάχτηκε για την διεθνή έκθεση του 2010 και από τότε οι επισκέπτες μπορούν να το δουν στο μουσείο Shanghai Expo που άνοιξε τον Μάιο του 2012.

5. Ο άντρας με το ψάρι, Σικάγο, Η.Π.Α
Βρίσκεται στην είσοδο του ενυδρείου, είναι ένας πελώριος άντρας που αγκαλιάζει ένα τεράστιο ψάρι. Φτιαγμένο από Γερμανό γλύπτη, γνωστό για τα αγάλματα ανέκφραστων ανθρώπων, εντυπωσιάζει σίγουρα με το μέγεθος του και αποθανατίζεται καθημερινά από πολλούς φωτογραφικούς φακούς από το 2001.  

6. Το άγαλμα της ελευθερίας μέσω του Χριστού, Μέμφις, Η.Π.Α. 
Ένα αντίγραφο του πασίγνωστου αγάλματος της ελευθερίας της Νέας Υόρκης, φτιάχτηκε το 2006 από μια μεγάλη εκκλησία της περιοχής. Το άγαλμα κρατά τις 10 εντολές και αντί για πυρσό μια Βίβλο. Οι γνώμες για αυτό το ακριβό άγαλμα διίστανται

7. Le Passe-Muraille, Παρίσι
Σε έναν ήσυχο δρόμο στο λόφο της Μονμάρτρης, θα συναντήσετε ένα παράξενο άγαλμα! Είναι ένας άντρας που φαίνεται να βγαίνει από τον τοίχο. Πλησιάζοντας πιο κοντά θα δείτε ότι είναι απλά ένα μπρούτζινο άγαλμα εμπνευσμένο από μια μικρή ιστορία με τίτλο “Le Passe-Muraille”, που σημαίνει ο άνθρωπος που μπορούσε να μιλά μέσα από τους τοίχους. 

8. Ο κρεμασμένος, Πράγα, Τσεχία
Αυτό το άγαλμα συχνά τρομάζει τους περαστικούς και πολλοί έχουν τηλεφωνήσει στην αστυνομία! Ωστόσο, αυτός που φαίνεται ότι πέφτει από μεγάλο ύψος είναι ένα άγαλμα σε κανονικές διαστάσεις του Ζίγκμουντ Φρόιντ.

9. Floralis Genérica, Μπουένος Άιρες 
 Κάθε πρωί στις 8 ακριβώς αυτό το γιγάντιο λουλούδι, από ατσάλι και αλουμίνιο, ανθίζει! Μιμείται την κίνηση του πραγματικού λουλουδιού που ανοιγοκλείνει ανάλογα με τον ήλιο, αλλά σε μια πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Μετά από 20 λεπτά, το λουλούδι έχει ανοίξει τα 6 πελώριο μεταλλικά του πέταλα αντανακλώντας το νερό της πισίνας στην οποία βρίσκεται. 
Το βράδυ, που τα πέταλα κλείνουν, λάμπει στα χρώματα του κόκκινου. 

10. Το άγαλμα του Πέτρου, Μόσχα, Ρωσία
Γνωστό και ως "το άγαμα για τα 300 χρόνια του ρώσικου στόλου", είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα που εκτίθενται στην ύπαιθρο σε όλο τον κόσμο. Παριστάνει τον ένδοξο Πέτρο να στέκεται πάνω σε μια γαλέρα. Λέγεται ότι σκόπευε να είναι ένα άγαλμα για τον Χριστόφορο Κολόμβο αλλά επειδή ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Ισπανοί το ήθελαν, άλλαξαν το κεφάλι από Χριστόφορο και Peter!!


Η top10 λίστα είναι από το travelandleisure.com
Μετάφραση,πληροφορίες και επιμέλεια από τη συγγραφική ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

2 σχόλια: