Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα καλύτερα μέρη για νέες εμπειρίες!

Ολοκαίνουρια αθλήματα, ζώα, χώρες, νησιά, μονοπάτια, φαγητά....περιμένουν τους πρώτους ίσως τολμηρούς που θα τα δουν! 

Η νεότερη χώρα
Η νεότερη χώρα ονομάζεται Sint Maarten, Άγιος Μαρτίνος δηλαδή και βρίσκεται στην Καραιβική. Μέχρι το 2010 ήταν μέρος των Ολλανδικών Αντίλλων. Τώρα αποτελεί συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, μαζί με το Κουρασάο, την Ολλανδία και την Αρούμπα. 

Είναι ένα πανέμορφο μέρος, με κρυστάλλινα νερά και γοητευτικές αποικιακές πόλεις. Πάρτε μια pina colada και κατευθυνθείτε στα ζεστά νερά του Simpson Bay.


Δοκιμάστε το ολοκαίνουριο πρόχειρο φαγητό
Το 2011 στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια εφευρέθηκε μια παράξενη ωστόσο νόστιμη, όπως λένε, λιχουδιά. Ονομάζεται τηγανητό (deep-fried) Kool-Aid και αποτελείται από το διάσημο φρουτένιο ποτό και μοιάζει με κεφτεδάκια στο σχήμα, μόνο που είναι κόκκινα! 
Αν δεν σας κάνει αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε τηγανιτή τσιχλόφουσκα στη Βόρεια Καρολίνα!


Το νεότερο άθλημα του κόσμου
Πηγαίνετε στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. για να συμμετέχετε στην "επανάσταση", όπως λέει το σλόγκαν του καινούριου αθλήματος kronum. Παίζεται με 2 ομάδες που αποτελούνται από 10 παίχτες η καθεμία. Ο αγώνας χωρίζεται σε 3 εικοσάλεπτα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βάλεις όσο πιο πολλούς πόντους μπορείς. Όταν κάποιος βάζει γκολ, οι πόντοι εξαρτώνται από το σημείο που έγινε το σουτ. Μέσος όρος πόντων ενός παιχνιδιού είναι 80-120. Το άθλημα είναι κάτι ανάμεσα σε ράγκμπι, μπάσκετ και ποδόσφαιρο και αρχίζει να γίνεται αρκετά δημοφιλές στην Ευρώπη. Υπάρχουν μόνο 6 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα που αναμφίβολα είναι διασκεδαστικό για τους θεατές! Μάθετε περισσότερα εδώ. Για να καταλάβετε ακόμα περισσότερα δείτε ένα βίντεο εδώ

Το νεότερο ζώο 
Τι έχει δύο μέτρα μήκος, ζει στα δέντρα και έχει διπλό πέος; Το Varanus bitatawa, φυσικά! Η τεράστια σαύρα, αν και γνωστή για τις τοπικές φυλές, προσδιορίστηκε από τους επιστήμονες το 2009. Είναι φυτοφάγος συγγενής του  δράκου Komodo και παραπέμπει σε δεινόσαυρο! Για να εντοπίσετε ένα, πρέπει να πάτε προς τα ομιχλώδη βουνά Sierra Madre στο νησί Luzon στις Φιλιππίνες και να ευχηθείτε να καταφέρετε να δείτε τη σαύρα πάνω σε κάποιο δέντρο, αφού αυτές οι σαύρες βρίσκονται μόνο  20 λεπτά την ημέρα στο έδαφος.

Η νεότερη διαδρομή

Έχει μήκος 63 χλμ και ονομάζεται Gospel Trail, επειδή υποτίθεται πως ακολουθεί τα βήματα του Ιησού. Ξεκινά από τη Ναζαρέτ, κατεβαίνει τους λόφους, τα χωράφια με τις ελιές μέχρι την αρχαία πόλη της Καπερναούμ. Ξεκίνησε στα τέλη του 2011 με σκοπό να μαζέψει χριστιανούς τουρίστες, πολλοί από αυτούς προκειμένου να αναβιώσουν την εποχή του Χριστού χρησιμοποιούν άλογα. Η περιοχή είναι πανέμορφη. 

Η νεότερη πόλη
Σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η πόλη Songdo στη Νότια Κορέα, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Βρίσκεται 65 χλμ μακρυά από τη Σεούλ. Έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να αποφύγει τα προβλήματα των μεγαλουπόλεων, όπως ρύπανση, φασαρία και κίνηση και τα κτίρια της είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Στην πιο καινούρια πόλη του κόσμου θα υπάρχουν αντίγραφα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως τα κανάλια της Βενετίας, το Central Park της Νέας Υόρκης. 
Παράλληλα χτίζονται μοναδικά κτίρια, όπως το Incheon Tower με τους 151 ορόφους. Η ολοκλήρωση της πόλης θα γίνει το 2015 αλλά το ξενοδοχείο Sheraton έχει ήδη ανοίξει για τους περίεργους επισκέπτες. 

Εξερευνήστε τα νεότερο σύνορα....στο διάστημα!
Το μέλλον ήρθε και το ταξίδι στο διάστημα όχι μόνο για τους αστροναύτες ναι μεν πανάκριβο αλλά εφικτό. Μέσα στο 2012 πολλές ιδιωτικές εταιρίες απογειώνουν τους τουρίστες στο χώρο του διαστήματος. Με 200.000 δολάρια μπορείτε να κλείσετε θέση στην Virgin Galactic  για μια πτήση 2½ ωρών έξω από την ατμόσφαιρα, που περιλαμβάνει μια εμπειρία 6 λεπτών της έλλειψης βαρύτητας. Η απογείωση γίνεται από τον ολοκαίνουριο διαστημικό σταθμό των Η.Π.Α στο Las Cruces στο New Mexico, όπου γίνεται και η τριήμερη προετοιμασία των επιβατών.

Το νεότερο νησί
Είναι ένα σύμπλεγμα από 10 μικρά ηφαιστειακά νησιά και βρίσκονται στην Ερυθρά θάλασσα, στην Υεμένη. Tο μεγαλύτερο από αυτά λέγεται Zubair και είναι το νεότερο νησί του κόσμου. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011 μετά από εκρήξεις ηφαιστείου. 
Τα νησιά είναι ακατοίκητα, ωστόσο προσφέρονται για μοναδικές καταδύσεις στον πλούσιο θαλάσσιο βυθό, για παρατήρηση ζώων και πτηνών και φυσικά για εξερεύνηση του ηφαιστείου και του τοπίου που έχει δημιουργηθεί από την πρόσφατη έκρηξή του. 

Δοκιμάστε τη νεότερη τάση στο φαγητό
Στέφθηκε καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2011, το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη έχει συμβάλει σε μια ριζικά νέα αντίληψη όσον αφορά το φαγητό: το άγριο φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν βρίσκονται στην τοπική ύπαιθρο. Ο σεφ συνδυάζει αρμονικά τις λειχήνες, τα βρύα, τις πευκοβελόνες και άλλα φυσικά υλικά που γενικά δεν θεωρούνται ως τροφή! 
  
 
 
Η μόδα αρχίζει να εξαπλώνεται αφού σε μενού εστιατορίων από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο, εμφανίζονται πιάτα με βελανίδια, λάπαθα και αγριαψιθιά! Αν πάντως θέλετε να δοκιμάσετε τα παράξενα αλλά νόστιμα (όπως λένε οι περισσότεροι) φαγητά του διάσημου εστιατορίου Noma, θα πρέπει να κάνετε κράτηση αρκετούς μήνες- ναι μήνες- πριν!

Η νεότερη αντίληψη διακοπών
Ξεκινώντας το 2012, τα νησιά τις Καραϊβικής Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (St Vincent and the Grenadines) προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία που λέγεται  'digital detox', δηλαδή διακοπές με ολική ψηφιακή αποτοξίνωση. Οι επισκέπτες φτάνοντας στα νησιά, παραδίδουν τα κινητά, τα laptop και κάθε άλλη ψηφιακή συσκευή και για αντάλλαγμα παίρνουν ένα προσωπικό οδηγό για το πως να ζουν τη ζωή τους χωρίς καλώδια! Εννοείται πως στα δωμάτια δεν υπάρχει τηλεόραση ούτε άλλα ηλεκτρονικά. 
Η περιοχή όμως είναι γεμάτη φυσικούς θησαυρούς και απολαύσεις, όπως ιστιοπλοΐα στα γαλανά νερά, καταδύσεις και όλα αυτά που συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επιμέλεια - Μετάφραση: Η ομάδα του http://traveltipsgr.blogspot.com
Πηγή: lonelyplanet.com

3 σχόλια:

  1. Επίγειος παραδεισος ,τέλειο μέρος,μπράβο !!!!!! καλό μήνα καλά ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα με μια πολύ πρωτότυπη ανάρτηση. ΝΟμίζω ότι απ' όλα,το τελευταίο είναι αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω. Δεν θέλω άλλα κινητά και κανένα ντριν να με ενοχλεί!!! Θέλω ξάπλες, θάλασσα και χαλάρωση! Σας φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο, αν είσαι σε ένα τόσο όμορφο μέρος τι να τα κάνεις τα κινητά και τα ipad; !!

      Διαγραφή