Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ταξιδεύοντας στην Πράγα

Μία πόλη-κόσμημα σαν την Πράγα, με αρχιτεκτονική ποικιλία και υπέροχα κτήρια σε ρυθμό μπαρόκ, ροκοκό, στολισμένα με αναγεννησιακά αγάλματα και τοπικές ζωγραφικές συνθέσεις σε άσπρο-μαύρο (τεχνική σγκραφίτο), μοναδικές εκκλησίες, εμβληματικό κάστρο, ρομαντικές γέφυρες και ανταγωνιστικές τιμές, δε θα μπορούσε παρά να ανήκει στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς! Εξασφαλίστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Πράγα και ζήστε αξέχαστες στιγμές στην καρδιά της Ευρώπης. 
Επιλέξτε για τη διαμονή σας το ιστορικό κέντρο της πόλης (χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως "παγκόσμια κληρονομιά") και αφεθείτε στη μαγεία της Πράγας ξεκινώντας την περιήγηση σας από την κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης όπου δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι και η εκκλησία της Τιν. Διαβείτε τη γέφυρα του Καρόλου για να φθάσετε ως το μαγευτικό κάστρο. 


Στην πραγματικότητα πρόκειται για ολόκληρη πολιτεία με πινακοθήκες, μουσεία, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίττου, τη ρομανικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το περίφημο σοκκάκι των Αλχημιστών, όπου εικάζεται ότι πέρασε ένα μικρό διάστημα της ζωής του ο συγγραφέας Κάφκα. Οι υπαίθριες αγορές της πόλης θα σας εντυπωσιάσουν, όπως επίσης και το μοναδικό "Μαύρο Θέατρο της Πράγας", παραστάσεις του οποίου λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση. 
Το διεθνές αεροδρόμιο της Πράγας ονομάζεται Ruzyne International Airport (PRG) και βρίσκεται 20 χλμ περίπου βόρεια από το κέντρο της πόλης. Οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Πράγας μπορούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης με ταξί, λεωφορείο ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Τα λεωφορεία 119, 100, 179 & 275 συνδέουν το αεροδρόμιο με τις γραμμές Α και Β του μετρό. Η διαδρομή διαρκεί από 18 μέχρι 53 λεπτά, αναλόγως με την κίνηση στους δρόμους και το λεωφορείο που θα επιλέξετε. 
Το αεροδρόμιο της Πράγας διαθέτει δύο "Terminals" που εξυπηρετούν διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις αντίστοιχα. Το  αεροδρόμιο Ruzyne αποτελεί την κύρια βάση του εθνικού αερομεταφορέα της Τσεχίας, Czech Airlines (CSA) και στις εγκαταστάσεις του διαθέτει πλήθος καταστημάτων, εστιατορίων, σινεμά καθώς και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. 
Παρά το ότι το νόμισμα της Τσεχίας είναι η κορώνα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε για τις συναλλαγές σας εντός ή εκτός του αεροδρομίου και ευρώ, τα ρέστα όμως που θα λαμβάνετε θα είναι σε τοπικό νόμισμα.
Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλές και αξιοθέατα στην Πράγα, δείτε τις αντίστοιχες αναρτήσεις μας πατώντας στην ετικέτα "Πράγα". Κλείστε τα εισιτήρια σας Κάντε κλικ εδώ και καλό σας ταξίδι!

1 σχόλιο: