Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

10 νησιά που πρέπει να δουν οι ταξιδιώτες!

Πρόκειται για 10 πανέμορφα και διαφορετικά νησιά που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το καθένα έχει τη δική του γοητεία, το δικό του στυλ και την ιδιαιτερότητα του. Φυσικά από τη λίστα του Tripadvisor δεν θα μπορούσε να λείπει η υπέροχη Σαντορίνη! 

1. Ko Phi Phi Don, Ταϊλάνδη
Το Ko Phi Phi Don, το μεγαλύτερο από τα νησιά Phi Phi, δεν είναι ηφαιστειακό και το βασικότερο υλικό του είναι ο ασβεστόλιθος. Η πρόσβαση σε αυτό το νησί με τις μαγικές παραλίες και τις δημοφιλείς περιοχές για καταδύσεις και snorkeling είναι δυνατή με πλοίο από το Phuket. Μεγάλο μέρος του νησιού αποτελεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Φωτογραφικό ταξίδι στο φεστιβάλ Vivid Sydney

Από τις 25 Μαΐου και ως τις 11 Ιουνίου το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αλλάζει μορφή, καθώς διοργανώνεται το Vivid Sydney Festival.
 Η πόλη γίνεται ένας μεγάλος καμβάς φωτός, μουσικής και ιδεών, μόλις σκοτεινιάσει. Σχέδια με τη βοήθεια του φωτός σχεδιάζονται ακόμα και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο λιμάνι του Σίδνεϊ. 

 Τα όμορφα κτίρια χρωματίζονται με έντονα χρώματα, διοργανώνονται πολλές μουσικές παραστάσεις από Αυστραλούς αλλά και ξένους καλλιτέχνες στο κτίριο της διάσημης Όπερας του Σίδνει.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη στη Σκιάθο, το νησί του Παπαδιαμάντη


H πανέμορφη Σκιάθος,  ένα καταπράσινο νησί στο κεντρικό Αιγαίο απέναντι από τις ακτές του Πηλίου και της Εύβοιας. 
 
Οι φυσικές ομορφιές, η εκπληκτική και πεντακάθαρη θάλασσα, τα ιστορικά μνημεία και η τοπική αρχιτεκτονική, σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κυρίως το καλοκαίρι, αλλά και τις άλλες εποχές χρόνου, οι οποίοι εξυπηρετούνται από ένα ευρύτατο δίκτυο από τουριστικές και άλλες υποδομές υψηλού επιπέδου.
http://www.booking.com/region/gr/skiathos.el.html?aid=370440

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τα παλάτια - κάστρα της Δανίας

Η Δανία είναι η χώρα με την παλαιότερη μοναρχία. Για το λόγο αυτό στη χώρα υπάρχουν πολλά παλάτια και κάστρα που χτίστηκαν από και για τους βασιλείς της Δανίας, σε κάποιες περιπτώσεις για να τους δοξάσουν και σε άλλες απλά για λόγους στέγασης. Κάποια κάστρα, σαν το κάστρο Κρόνμποργκ (Kronborg) στο Έλσινορ (Helsingør), είχαν και στρατιωτικές λειτουργίες, αλλά η πλειοψηφία ήταν απλά ...σπίτια!

1. Το παλάτι Amalienborg
Το παλάτι Amalienborg είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Αποτελείται από τέσσερα κτίρια σε ρυθμό ροκοκό τοποθετημένα γύρω από μία μεγάλη κυκλική πλατεία. Δεν είναι ανοιχτό για το κοινό και έτσι ο τουρίστας μπορεί να θαυμάσει τα κτίρια μόνο εξωτερικά.