Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η παραλία της Αφροδίτης στα Κύθηρα

Στην παραλία της Παλαιόπολης λέγεται ότι αναδύθηκε η Αφροδίτη. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και βρίσκεται πριν το χωριό του Αυλαίμονα και μετά τον οικισμό της Σκάνδειας. 
Συνδυάζει κομμάτια με βότσαλο και άμμο, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Η παραλία είναι πραγματικά απέραντη και δεν θα νιώσετε ποτέ ότι είναι γεμάτη κόσμο. 

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

To ωραιότερο μπαρ της Καραϊβικής

Το ωραιότερο μπαρ της Καραϊβικής και ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά όλου του κόσμου βρίσκεται στην Τζαμάικα. Ονομάζεται Pelican Bar, δηλαδή το μπαρ του πελεκάνου.  
Είναι ένα ξύλινο μπαρ ρουστίκ, χτισμένο σε μια μικρή αμμουδιά στη μέση της θάλασσας. Για να πάει κάποιος εκεί πρέπει να πάρει βάρκα, η οποία κάνει 10-20 λεπτά, αναλόγως το σημείο εκκίνησης, για να φτάσει.
Το μπαρ όπως φαίνεται από την ακτή!
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ηλιοθεραπεία στα ξύλινα μονοπάτια, που μοιάζουν με κατάστρωμα πλοίου ή προβλήτα λιμανιού. 
Κάτω από το μπαρ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Φωτογραφικό ταξίδι στον επίγειο παράδεισο των Μαλδίβων

Οι Μαλδίβες είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, γνωστά ως ατόλες, στον Ινδικό ωκεανό. 
Κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά γεμάτα θαλάσσια ζωή, λευκή απαλή ατέλειωτη αμμουδιά, κοκκοφοίνικες, απομονωμένα δωμάτια, χαλάρωση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των νησιών. 
 Οι αεροφωτογραφίες δίνουν μια καλή άποψη των μικρών αλλά μοναδικών αυτών νησιών. 

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου

Ολοκληρώθηκε η ετήσια έρευνα της  Global Liveability Survey και κυκλοφόρησε η λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Πρώτη για μια ακόμα χρονιά παραμένει η Μελβούρνη ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 67η θέση, από 140 πόλεις που μελετήθηκαν συνολικά. 

Δείτε τις πρώτες 10 πόλεις:

1. Μελβούρνη, Αυστραλία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Οι παραλίες της Φολέγανδρου

Η Φολέγανδρος είναι το νησί του μέτρου. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη των δύο τελευταίων δεκαετιών επέτρεψε στο νησί να διατηρήσει στο ακέραιο το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του. Παράλληλα όμως αναπτύχθηκαν σύγχρονες υποδομές και οργανωμένες τουριστικές υπηρεσίες. 
Διάφανα νερά, βυθοί με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου, ερημικές αμμουδιές κάτω από τη σκιά των αρμυρικιών, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι πάνω στην άμμο. Στις παραλίες φτάνει κανείς με τουριστικά καραβάκια, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Για τις πιο απομονωμένες αμμουδιές προτιμήστε το περπάτημα.             

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η αρχαία Ελλάδα στα ελληνικά νησιά

Τα νησιά μας εκτός από φυσική ομορφιά έχουν εικόνες από την αρχαία Ελλάδα. Όλα τα νησιά έχουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ιστορικά κτίρια αλλά είναι μερικά που σε ταξιδεύουν πίσω στα αρχαία χρόνια.

Η Δήλος βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου, στο κέντρο των Κυκλάδων, που σχηματίζουν κυκλικό χορό γύρω της· «εστία των νήσων» την ονομάζει ο Καλλίμαχος, δηλαδή βωμό και κέντρο των νησιών.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τα καινούρια αξιοθέατα του Λονδίνου

Το Λονδίνο άλλαξε αρκετά εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων και απέκτησε καινούρια αξιοθέατα. Δείτε λοιπόν τι νέο μπορείτε να κάνετε όταν επισκεφτείτε τη βρετανική πρωτεύουσα! 
Είναι μια κατασκευή με ύψος 115 μέτρα που λειτουργεί ως πύργος παρατήρησης.  Θα παραμείνει και μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να έχουν μια πανοραμική άποψη στου ολυμπιακού πάρκου. 

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι ωραιότερες πόλεις-κάστρα του κόσμου

1.  Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία
Ένα από τα πιο φωτογραφημένα αλλά και ζωγραφισμένα μέρη της Γερμανίας. Μια πόλη της Βαυαρίας εντελώς μεσαιωνική, με καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια, που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.