Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Wapusk National Park: Tο πάρκο των πολικών αρκούδων

Στο Wapusk National Park (εθνικό πάρκο στην βορειοανατολική περιφέρεια Manitoba του Καναδά, ζουν περισσότερες από 1000 πολικές αρκούδες. Βρίσκεται κατά μήκος των ακτών το κόλπου Hudson και αποτελεί ιδανικό μέρος για να ζουν και να αναπαράγονται τα όμορφα αυτά θηλαστικά, εδώ και πολλά χρόνια. 
Οι επισκέπτες έχουν ευκαιρία να φωτογραφίσουν, να δουν και να παρατηρήσουν τις πολικές αρκούδες ελεύθερες στη φύση. 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ταξίδι στο χειμωνιάτικο Ταλίν

Το Ταλίν είναι η πρωτεύουσα της Εσθονίας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η μεσαιωνική αυτή πόλη γίνεται ακόμα πιο μαγική κατά τη διάρκεια του Χειμώνα καθώς συχνά φρέσκο χιόνι καλύπτει τις σκεπές και τα δρομάκια στην παλιά πόλη. Τα φωτάκια στους δρόμους, που μοιάζουν με κεριά προσθέτουν λάμψη στις σκοτεινές νύχτες.
 Αν εξαιρέσει κανείς το κρύο....το Ταλίν είναι ακόμα πιο παραμυθένιο και ίσως η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε. Η εκπληκτική παλιά πόλη με τις κόκκινες στέγες, τα μεσαιωνικά σπίτια και εκκλησίες είναι άκρως γοητευτική και ρομαντική όταν καλύπτεται με το λευκό του χιονιού. 

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τα πιο παράξενα και εξωγήινα μέρη της γης!

Ποτάμια με κόκκινο νερό, εκτυφλωτικά λευκά τοπία, λόφοι σαν φλούδες πορτοκαλιού, πέτρινοι πύργοι...θυμίζουν μάλλον σκηνικό από ταινία φαντασίας. Όμως είναι τοπία αληθινά και γήινα!

Zhangjiajie εθνικό πάρκο, Κίνα
Ένα μοναδικό φυσικό πάρκο με περισσότερους από 3.000 πέτρινους πύργους να υψώνονται από το έδαφος. 

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν...στο Παρίσι

Το Παρίσι είναι μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου  με 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Εκτός από τον Πύργο του Άιφελ, τα αμέτρητα μουσεία και γκαλερί, υπάρχουν κάποια δωρεάν αξιοθέατα- εμπειρίες, για τους επισκέπτες της πόλης του φωτός. Και επειδή τα πάντα είναι ακριβούτσικα εκεί, καλό είναι να δούμε μερικά από τα δωρεάν που έχει να προσφέρει η πόλη.

Χαλαρώστε στους κήπους της πόλης
Το Παρίσι έχει πολλές και πανέμορφες πράσινες εκτάσεις, στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, να περπατήσουν και να κάνουν πικνίκ. Μην χάσετε τους κήπους Jardin du Luxembourg για μια ρομαντική βόλτα ανάμεσα στα αγάλματα που απεικονίζουν τις Γαλλίδες βασίλισσες. 




Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα καλύτερα μέρη για νέες εμπειρίες!

Ολοκαίνουρια αθλήματα, ζώα, χώρες, νησιά, μονοπάτια, φαγητά....περιμένουν τους πρώτους ίσως τολμηρούς που θα τα δουν! 

Η νεότερη χώρα
Η νεότερη χώρα ονομάζεται Sint Maarten, Άγιος Μαρτίνος δηλαδή και βρίσκεται στην Καραιβική. Μέχρι το 2010 ήταν μέρος των Ολλανδικών Αντίλλων. Τώρα αποτελεί συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, μαζί με το Κουρασάο, την Ολλανδία και την Αρούμπα.