Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Κινέζικο φεστιβάλ στην Ολλανδία!

Στο Ρότερνταμ και συγκεκριμένα στο πάρκο Het- γνωστό και ως  Euromast Park, φιλοξενείται το  China Light. Θα διαρκεί ως τις 14/2 και είναι μια γιορτή του φωτός που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία. 
  
Μια ομάδα από περίπου 40 Κινέζους καλλιτέχνες έφτιαξαν περισσότερα από 35 εκθέματα βασισμένα  στην κινέζικη παράδοση και μυθολογία.  

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην πόλη του χιονιού...το Ελσίνκι!

Η πρώτη ουσιαστικά καλή δόση χιονιού φτάνει την περίοδο των Χριστουγέννων και δημιουργεί την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια στολίζουν τους περισσότερους δρόμους της πόλης και το άρωμα το ζεστού κρασιού πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα. 
 Τα Χριστούγεννα για τους Φινλανδούς είναι μια ήσυχη οικογενειακή γιορτή. Ακόμα και με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, όλα είναι ανοιχτά, οι δρόμοι σε κυκλοφορία και οι κάτοικοι ευδιάθετοι. 



Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το χωριό του Άη Βασίλη στον Αρκτικό Κύκλο - Live camera

 Δείτε live τι συμβαίνει στο Χωριό του Άη Βασίλη στο Ροβανιέμι!

Επίσκεψη στο σπίτι του Μότσαρτ!

Παρόλο που ο Μότσαρτ έζησε σε πολλά διαφορετικά σπίτια στη Βιέννη, έχει παραμείνει ένα μοναδικό διαμέρισμα μέχρι και σήμερα, που είναι όπως όταν ζούσε εκεί ο μεγάλος συνθέτης. Βρίσκεται στην οδό Domgasse 5 και ήταν το σπίτι του Μότσαρτ από το 1784 ως το 1787. 
 
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο. Έχει 4 μεγάλα δωμάτια, 2 μικρότερα και μια κουζίνα. 


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες έχουν την τιμητική τους τα Χριστούγεννα, καθώς όλη η πόλη στολίζεται γιορτινά και περιμένει τους επισκέπτες. Για 5 ολόκληρες βδομάδες τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά κάθε μέρα και λαμβάνουν χώρα πολλά διαδραστικά γεγονότα. 
Σήμα κατατεθέν φυσικά η μεγάλη πλατεία Grand Place όπου φέτος έχει στηθεί ηλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο! 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τα 20 μέρη που πρέπει να δείτε το 2013 (1ο μέρος)

Η συγγραφική ομάδα του National Geographic παρουσίασε τα μέρη που πρέπει να δείτε τη νέα χρονιά. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε μέσα στη λίστα και τη δική μας Θεσσαλονίκη!  


1. Κριμέα, Ουκρανία
Η χερσόνησος Crimea, με τις ακτές της Μαύρης θάλασσας, είναι παράδεισος με υπέροχες και όχι πανάκριβες ανέσεις! Εκεί ο ήλιος λάμπει 300 μέρες το χρόνο και ο χειμώνας μάλλον απουσιάζει.  

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η Φρανκφούρτη από ψηλά

Η Φρανκφούρτη αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Είναι μια πόλη ωστόσο πολύ γοητευτική, παραδοσιακή αλλά και έντονα σύγχρονη. Ένας προορισμός που εμάς μας ενθουσίασε πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε! Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλείται το ευρωπαϊκό Μανχάταν. 
Στο καινούριο κομμάτι της πόλης και κατά μήκος του ποταμού Main υψώνονται αρκετοί ουρανοξύστες, εντυπωσιακοί τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Σε έναν από αυτούς, τον Main Tower,  μπορούν να ανεβούν τουρίστες.