Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τα 10 καλύτερα δωρεάν αξιοθέατα στον κόσμο

 Kensington High Street Roof Gardens, London 
Είναι το μεγαλύτερο roof garden στην Ευρώπη με τρεις διαφορετικούς θεματικούς κήπους (spanish, tudor style, english garden)

Outdoor art, Buenos Aires  
Περιοχή γεμάτη με ελεύθερης έκφρασης τέχνες. Οι τουρίστες κάνουν την βόλτα τους παρατηρώντας τους ζωγραφισμένους τοίχους σε έντονα πάντα χρώματα και φιγούρες. 

Η βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό
Είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Ακριβώς μπροστά από την επιβλητική πρόσοψη της βασιλικής, απλώνεται η πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία πλαισιώνεται από τους δύο ημικυκλικούς βραχίονες της βασιλικής.

Το μεγαλύτερο συγκρότημα μουσείων του κόσμου, με 19 μουσεία, εθνικό ζωολογικό κήπο και εννιά ερευνητικά κέντρα.

US Capitol, Washington DC 
Οι επισκέπτες περπατούν στον επιβλητικό εσωτερικό χώρο του καπιτολίου με τα αγάλματα και θαυμάζουν την εξωτερική όψη του κτιρίου.

Στο κέντρο του Παρισιού βρίσκεται ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού.

Το μεγάλο παζάρι, Κωνσταντινούπολη
Άνοιξε το 1461 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκεπαστά παζάρια στον κόσμο, με 58 δρόμους και περισσότερα από 4.000 μαγαζιά.

Mosquée Hassan II, Καζαμπλάνκα
Το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος στο Μαρόκο, πέμπτο παγκοσμίως, με γυάλινο πάτωμα, με τον ψηλότερο μιναρέ και οροφή που ανοίγει και κλείνει.

Central-Mid-Levels Escalator and Walkway System, Hong Kong 
Το μεγαλύτερο σύστημα κυλιόμενης σκάλας στον κόσμο, με 800 μέτρα μήκος και 135 μέτρα ύψος. Συνολικός χρόνος μεταφοράς είναι τα 20 λεπτά. Λειτουργεί από το 1993 και το χρησιμοποιούν καθημερινά 55.000 άνθρωποι.
           
Parc Güell, Βαρκελώνη
To Πάρκο βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, και είναι γεμάτο δημιουργίες του Gaudi. Όλο το πάρκο είναι διακοσμημένο με μαρμάρινα ψηφιδωτά. Από το πλατύ εξώστη ο επισκέπτης απολαμβάνει τη θέα όλης της Βαρκελώνης.

Πηγή λίστας: Lonely Planet
Επιμέλεια κειμένου και παρουσίασης: traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου