Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ταξίδι στη χώρα των Χόμπιτ

Κι όμως...υπάρχει η χώρα των Χόμπιτ!! Ονομάζεται  Hobbiton και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, περίπου 2 ώρες από το Auckland. 
 
Είναι το μέρος όπου γυρίστηκαν οι ταινίες "Άρχοντας των δαχτυλιδιών" αλλά και η καινούρια τριλογία με τίτλο "Hobbit". 
Μια πολύ γραφική περιοχή μέσα στο δάσος, όπου οι επισκέπτες , μπορούν να δουν τις ακριβείς τοποθεσίες και τα σκηνικά από τις δημοφιλείς ταινίες, μέσα από μια δίωρη οργανωμένη ξενάγηση. 
Κύρια ατραξιόν το  Green Dragon Ιnn, μέρος συνάντησης των κατοίκων στις ταινίες. Είναι το ιδανικό μέρος για μικρή ανάπαυλα ή φαγητό. 
Στο εσωτερικό όλα είναι ξύλινα και πολύ ατμοσφαιρικά!
Σε όλη την περιοχή υπάρχουν  44 μικρά σπιτάκια των Χόμπιτ, σε διάφορους χρωματισμούς, στολισμένα συνήθως με λουλούδια και πολύ προσεγμένα. 
Ξεχωρίζει επίσης ο νερόμυλος. 
Το Shires Rest Cafe προσφέρει μοναδική ατμόσφαιρα για ένα καφέ ή ελαφρύ γεύμα. Επίσης εκεί λειτουργεί και ένα μαγαζί με σουβενίρ. 
Η θέα από την καφετέρια!!
Πέρα από όλα αυτά οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα περίφημα πρόβατα της Νέας Ζηλανδίας, αφού ουσιαστικά η περιοχή είναι μια φάρμα σε λειτουργία. 

Η κοντινότερη πόλη που ξεκινά η οργανωμένη εκδρομή, ονομάζεται Matamata και το εισιτήριο μαζί με την μεταφορά και την ξενάγηση στοιχίζει 48 ευρώ. (Υπάρχουν μειωμένες τιμές για τα παιδιά και τους νέους). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδρομές δείτε εδώ
Είναι αρκετά μακρυά για μας αλλά σίγουρα είναι μια πανέμορφη και πράσινη χώρα και αυτή η Χομπιτοπόλη φαίνεται πολύ εντυπωσιακή! Απολαμβάνουμε έστω τις φωτογραφίες και ξεφεύγουμε νοερά! 
 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοναδικό τοπίο και απίστευτη αίσθηση όταν βρίσκεσαι ο ίδιος μέσα σε ένα παραμύθι! Προσπάθησα να μεταφέρω την αίσθηση αυτή στην ιστορία που ετοίμασα (https://www.mileswithvibes.com/hobbiton/visiting-hobbiton-movie-set-matamata-new-zealand/) αλλά πραγματικά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερός που επισκέφτηκες αυτό το υπέροχο μέρος! Εκπληκτικό το άρθρο και φανταστικές οι φωτογραφίες σου :)

      Διαγραφή