Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα πιο πολυσυζητημένα αξιοθέατα του κόσμου!

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα. Εδώ παρουσιάζουμε τα 2 πιο πολυσυζητημένα - όχι απαραίτητα και ωραιότερα- ανά ήπειρο, σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor. 

Ευρώπη
1. Ο πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία
Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. 

2. Κολοσσαίο, Ρώμη, Ιταλία
Ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. Στο Κολοσσαίο πραγματοποιούνταν αγώνες με ελεύθερη είσοδο, οι οποίοι διοργανώνονταν από τους αυτοκράτορες για να αυξάνουν την δημοτικότητά τους. Οι αγώνες διαρκούσαν μία μέρα ή και περισσότερες. Ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εξωτικά ζώα, και ολοκληρώνονταν με τις μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων, ή μόνο μεταξύ μονομάχων. Οι μονομάχοι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι.


Ασία
1. Ναός  Wat Pho, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Γνωστός και ως ναός του ξαπλωμένου Βούδα, με ένα πελώριο χρυσό άγαλμα μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων. Απεικονίζεται ο Βούδας ξαπλωμένος στον αγκώνα του. 

2. Angkor Wat Siem Reap, Καμπότζη
Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Είναι επίσης o μεγαλύτερος ιερός χώρος, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Μέση Ανατολή
1. Τα συντριβάνια του Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πρόκειται μάλλον για  το πιο εντυπωσιακό συντριβάνι του κόσμου, που ουσιαστικά είναι ένα σύμπλεγμα σιντριβανιών από 1500 πίδακες με το νερό εκτοξεύεται σε ύψος 150 μέτρων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το βράδυ καθώς οι προβολείς φωτίζουν το νερό, δίνοντας του διάφορα χρώματα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το νερό "χορεύει" στους ρυθμούς της μουσικής. Βρίσκεται μπροστά από ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, γνωστό ως Dubai Mall. 

2. Sheikh Zayed Mosque, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το τζαμί Sheikh Zayed Grand Mosque, είναι το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο. Στο εσωτερικό του τζαμιού βρίσκεται το μεγαλύτερο χειροποίητο χαλί του κόσμου, έκτασης 5.627 τετρ. μ. Πολύ εντυπωσιακή και  η τεράστια εσωτερική αυλή του, που είναι στρωμένη με λευκό μάρμαρο (και από την Ελλάδα)  εξαιρετικής ποιότητας και διακοσμημένη με πολύχρωμα σχέδια φτιαγμένα από κομμάτια χρωματιστού μαρμάρου.

Κεντρική Αμερική
1. Η διώρυγα του Παναμά, Παναμάς 
Η Διώρυγα του Παναμά είναι η δεύτερη σε ναυτιλιακή σπουδαιότητα, από την άποψη των θαλασσίων μεταφορών, στον κόσμο μετά τη Διώρυγα Σουέζ. Με ανισοϋψείς δεξαμενές ενώνει την επί του Ατλαντικού βόρεια ακτή με εκείνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια. Έχει συνολικό μήκος περίπου 151 χλμ, πλάτος 45 μ. και βάθος 11 μ. Η πρώτη διέλευση πλοίου έγινε τον Αύγουστο του 1914. 

2. Hol Chan Θαλάσσιο καταφύγιο, Ambergris Caye, Μπελίζ
 
  
Το όνομα του, είναι λέξη των Μάγια, και  σημαίνει " μικρό κανάλι". Έχει έκταση 18 τ.χλμ και περιέχει κοράλλια  θαλάσσια χωράφια και εννοείται πλούσια και ποικίλη θαλάσσια ζωή. Aγαπημένος προορισμός για όσους αγαπούν τις καταδύσεις ή για όσους θέλουν να κολυμπήσουν μαζί με καρχαρίες!

Βόρεια Αμερική
1. Central Park, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Το Σέντραλ Παρκ είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.  Είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου. Περιέχει τεχνητές λίμνες, ένα κάστρο, εκτεταμένα μονοπάτια πεζοπορίας, δυο πίστες για πατινάζ, ένα ζωολογικό κήπο, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, ένα ανοιχτό θεατρικό χώρο, μεγάλες περιοχές με γρασίδι για σπορ ή ξεκούραση καθώς και παιδικές χαρές. 

2. Τα συντριβάνια του Bellagio, Las Vegas, Η.Π.Α
Μπροστά από το πασίγνωστο και πανάκριβο ξενοδοχείο, ένα σύμπλεγμα συντριβανιών που παρουσιάζουν μουσικό υδάτινο show καθημερινά μετά τις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του Λας Βέγκας που μάλιστα είναι και δωρεάν. 

Νότια Αμερική
1. Λόφος Pao de Acucar , Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Με ύψος 396 μέτρα πάνω από το λιμάνι, είναι εμφανής από μακρυά.Το όνομα του- ο λόφος της ζάχαρης στα ελληνικά- πιθανολογείται ότι προέρχεται από το παραδοσιακό σχήμα της ακατέργαστης ζάχαρης. Ένα γυάλινο τελεφερίκ μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια διαδρομή 1400 μέτρων στις δύο κορφές, Pão de Açúcar και Morro da Urca

2. Puerto Madero, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Μια περιοχή που αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχει πολλά εντυπωσιακά και μοντέρνα κτίρια, κυρίως ουρανοξύστες. Η περιοχή ουσιαστικά ξαναχτίστηκε και συνέχεια βελτιώνεται. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλοι οι δρόμοι φέρουν γυναικεία ονόματα!

Νότιος Ειρηνικός
1. Το λιμάνι του Σίδνεϊ
Τα τρία μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης του Σίδνεϊ είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας. Ένα από τα καλύτερα λιμάνια του κόσμου, που ξεχωρίζει τόσο για την οργάνωση του όσο και για την απέραντη ομορφιά του. 

2. Skyline Queenstown - Gondola & Luge, Queenstown, Νέα Ζηλανδία

 Ένα πραγματικά μοναδικό μέρος! Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το τελεφερίκ για να δουν εικόνες που κόβουν την ανάσα, να φάνε στο εστιατόριο με απίστευτη θέα ή να ζήσουν την εμπειρία κατάβασης του λόφου. Επίσης η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, mountain bike και ποδηλασία στο ανάλογο πάρκο.  

Αφρική
1. Jardin Majorelle, Μαρακές, Μαρόκο
Ένας τεράστιος βοτανικός κήπος που φτιάχτηκε το 1947. Από το 1980 ανήκει στους Yves Saint-Laurent and Pierre Bergé. Έχει πολλά συντριβάνια, μεγάλη συλλογή από κάκτους και ένα μουσείο με ισλαμική τέχνη. 

2. Table Mountain, Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική
Πρόκειται για ένα βουνό με επίπεδη κορυφή - έτσι βγαίνει και το όνομα του "table" που σημαίνει τραπέζι- που βρίσκεται πάνω από την πόλη του Κέιπ Τάουν. Είναι σήμα κατατεθέν της πόλης με πολλούς τουρίστες να ανεβαίνουν με τα πόδια ή με το τελεφερίκ ως την κορυφή. Η θέα από εκει χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επικές θέες στην Αφρική. 

Η λίστα από το tripadvisor.com
Γραφή και επιμέλεια κειμένων από την ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου