Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2013

Η δημοφιλής τουριστική ιστοσελίδα Trip Advisor ανακοίνωσε τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2013, με βάση πάντα τη βαθμολογία των χρηστών της. Στην 5η θέση βρίσκεται η Σαντορίνη, που μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά!
1. Ambergris Caye - Μπελίζ
Είναι ένας προορισμός που διατηρεί την εξής ιδανική ισορροπία: διαθέτει αρκετές ανέσεις ώστε να είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να είναι υπερβολικά τουριστικό. Εκτός από κατάλευκες αμμουδιές, αυτό το νησί διαθέτει ένα εντυπωσιακό έλος μανγκρόβιας βλάστησης, το μεγαλύτερο στην Μπελίζ, ενώ το πιο διαδεδομένο μέσο μετακίνησης στους χωματόδρομους του είναι τα αμαξάκια του γκολφ.
 
Ολόλευκες αμμουδιές, φοίνικες και τιρκουάζ νερά
Οι λάτρεις των καταδύσεων σε υφάλους ονειρεύονται τον Κοραλλιογενή ύφαλο της Μπελίζ και την «Μπλε τρύπα», ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο  βάθους 121 μέτρων, γεμάτο από εξωτικά ψάρια, εντυπωσιακά κοράλλια και σταλακτίτες.

2. St John, Αμερικανικοί παρθένοι νήσοι, Καραιβική
Το μεγαλύτερο νησί των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων με έκταση 51 τ.χλμ. και πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκους.
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για γαμήλια ταξίδια, καθόλου τυχαίο που το παρατσούκλι του είναι "Love city". Υπάρχουν απεριόριστες διαθέσιμες δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση άγριων ζώων στο εθνικό πάρκο, η πεζοπορία στα ατελείωτα μονοπάτια ή οι περίπατοι στις λευκές αμμουδιές.

3. Bora Bora - Γαλλική Πολυνησία
Το σχετικά μικρό νησί Μπόρα Μπόρα προσφέρει πολλές δραστηριότητες στους επισκέπτες, όπως την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα σαφάρι με 4x4, να κάνουν ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσουν στις λευκές αμμουδιές, να βουτήξουν σε ένα φυσικό υποθαλάσσιο πάρκο και να κολυμπήσουν ανάμεσα στα ψάρια και τα κοράλλια, να ταΐσουν καρχαρίες και να κάνουν τον περίπλου της πρασινογάλανης λιμνοθάλασσας με βάρκα.
Το νησί Μπόρα Μπόρα είναι επίσης ένας εξαιρετικά ρομαντικός προορισμός. Για να ερωτευτείτε αυτό το καταπράσινο στολίδι της Πολυνησίας αρκεί να απολαύσετε ένα δείπνο για δύο τα μεσάνυχτα στην παραλία, να επισκεφτείτε το θαλάσσιο πάρκο, το Κέντρο καταδύσεων, τους Κήπους των κοραλλιών, τον Ύφαλο με τα σαλάχια-λεοπαρδάλεις ή να απολαύσετε τη μαγευτική θέα από το Όρος Οτεμάνου, ύψους 700 μέτρων. 
 
 
4. San Juan - Η.Π.Α
Νησιωτικές διακοπές στο νησί Σαν Χουάν της…Ουάσινγκτον; Μην το μπερδέψετε με κάποιον τροπικό προορισμό. Το Σαν Χουάν είναι ένα γραφικό νησί με όμορφες παραλίες, κοπάδια φαλαινών και μία από τις μεγαλύτερες φυτείες λεβάντας της χώρας.
Το Πολιτειακό πάρκο Lime Kiln Point είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε τις φάλαινες και στην Φυτεία λεβάντας Pelindaba μπορείτε να προμηθευτείτε αυτό το υπέροχο αρωματικό φυτό σε όποια ποσότητα θέλετε.
Το πολύβουο λιμάνι Friday είναι γεμάτο με εστιατόρια, καταστήματα αλλά και μοναδικά αξιοθέατα, όπως τον κήπο γλυπτών έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων, στην προστατευόμενη περιοχή Westcott Bay. 

 
5. Σαντορίνη, Κυκλάδες

Η Σαντορίνη εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία.

Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού, Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες όπως και η πασίγνωστη Κόκκινη Παραλία κοντά στο Ακρωτήρι. 
  


6. Isla Mujeres - Μεξικό


Προσφέρει μεγάλη ποικιλία δελεαστικών επιλογών για τους λάτρεις της παραλίας και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. 

Κάντε κατάδυση δίπλα σε τροπικά ψάρια και κοραλλιογενείς υφάλους, διασχίστε τα γαλανά νερά με καγιάκ ή σκάφος ή κάντε wind surfing κατά μήκος των αμμουδερών ακτών.
Έξω από τη θάλασσα, μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, να δειπνήσετε με θαλασσινά, να χορέψετε σε λάτιν ρυθμούς, να πάτε εκδρομή με μοτοποδήλατο ή να μείνετε στο μπαρ για ένα απολαυστικό κοκτέιλ. 

 
7. Moorea - Γαλλική Πολυνησία


Το μεγαλύτερο οικοσύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο αποτελείται στην πραγματικότητα από 3.000 ξεχωριστούς υφάλους. Το νησί αποτελεί την ιδανική βάση για τους λάτρεις των καταδύσεων που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη μεγάλη ποικιλία ζώων που συγκεντρώνουν τα κοράλλια.
Όσοι δεν θέλουν να κολυμπήσουν, μπορούν να απολαύσουν τα ίδια εκπληκτικά πλάσματα από το στεγνό κατάστρωμα ενός σκάφους με γυάλινο πυθμένα.
Δημιουργήθηκε όταν το μισό τμήμα ενός μονολιθικού ηφαιστείου κατέρρευσε στη γαλαζοπράσινη θάλασσα και θα μπορούσε άνετα να περιγραφεί ως επίγειος παράδεισος. 
 
 
8. Koh Tao - Ταϊλάνδη


Πήρε το όνομά του από τις πολυάριθμες θαλάσσιες χελώνες που κατοικούν στις ακτές του.
Οι παραλίες λευκής άμμου περιβάλλονται από απόκρημνους λόφους, ορισμένοι εκ των οποίων είναι προσβάσιμοι μόνο με τετρακίνητα οχήματα, και οι 300 μέρες λιακάδας το χρόνο ευνοούν την πολύωρη απογευματινή χαλάρωση. 


9. Νησί του Πάσχα, Χιλή

Το νησί του Πάσχα, που βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, σε απόσταση περίπου 3.200 χιλιομέτρων από τις ακτές της Χιλής, δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. (Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να φτάσετε εκεί με αεροπλάνο από το Σαντιάγο ή την Ταϊτή.)

Αυτή η απομόνωση, ωστόσο, συνέβαλε στη διατήρηση των αινιγματικών γλυπτών από ηφαιστειακά πετρώματα, που χρονολογούνται εδώ και 1.500 χρόνια.
Αφού εξερευνήσετε το μοναδικό τοπίο, χαλαρώστε σε μια απομονωμένη παραλία και διαλογιστείτε σε ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Γης. 
 
10. Nosy Be -Μαδαγασκάρη

Το όνομα του σημαίνει «μεγάλο νησί» και αυτό ακριβώς είναι: ένα μεγάλο νησί έξω από την βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης.
Οι λάτρεις της χλωρίδας και της πανίδας θα ενθουσιαστούν με το πανέμορφο Φυσικό καταφύγιο Lokobe. Εδώ θα βρείτε ηφαιστειακές λίμνες, νωχελικούς λεμούριους, φυτείες Ylang Ylang, αποστακτήρια για ρούμι και περίπλοκους κοραλλιογενείς υφάλους που σας καλούν να τους εξερευνήσετε.
  

2 σχόλια: