Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια με κρουαζιερόπλοιο


Ανταρκτική
Σίγουρα αρκετά δυσπρόσιτη εξαιτίας του πάγου και του χιονιού και καλύπτουν μια περιοχή μεγαλύτερη από ολόκληρη την Ευρώπη. 
Ωστόσο γίνεται και εκεί κρουαζιέρα για τολμηρούς τουρίστες που αναζητούν την περιπέτεια και την ομορφιά στο απόλυτο πολικό τοπίο. Η κρουαζιέρα στον αρκτικό κύκλο κρατά 14 μέρες και ξεκινά από την περιοχή  Ushuaia στην Αργεντινή. 
 

Χάιλαντς στη Σκωτία
 Η πιο εντυπωσιακή ακτογραμμή που περιλαμβάνει κάστρα, βραχώδεις παραλίες, παραλίες με χρυσή αμμουδιά, απότομους γκρεμούς που μοιάζουν με πύργους μέχρι τα βουνά Highland.  Οι περισσότερες κρουαζιέρες ξεκινούν από το λιμάνι του Oban. 
 Οι κρουαζιέρες σταματούν στα πανέμορφα κάστρα και στα πιο γραφικά λιμάνια. Επίσης περιλαμβάνουν παραδοσιακό σκοτσέζικο δείπνο με μουσική από τι άλλο....γκάιντα φυσικά! 
 Κάθε σημείο διαφορετικό με τα χρώματα του πράσινου και του μπλε να συνθέτουν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. 

Καραϊβική
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτή την κρουαζιέρα, αφού ακούγοντας τη λέξη Καραϊβική μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό εικόνες με ωραίες παραλίες, γραφικά χωριά και εκπληκτικά εξωτικά τοπία. 
 Οι κρουαζιέρες περνούν από τα ομορφότερα νησιά, όπως το Saint-Martin, Ανγκουίλα, τις βρετανικές παρθένους νήσους κ.λ.π. 

Νησιά Γκαλαπάγκος
Όταν ο Δαρβίνος έφτασε στα νησιά Γκαλαπάγκος το 1836, βρήκε πολλά παράξενα ενδημικά είδη σε αυτό το απομονωμένο και τόσο διαφορετικό αρχιπέλαγος. Οι παρατηρήσεις του τον οδήγησαν στην θεωρία της εξέλιξης. 
Σχεδόν μετά από 2 αιώνες, τα 13 κύρια νησιά Γκαλαπάγκος είναι μοναδικά καθώς η χλωρίδα και η πανίδα τους δεν συναντιέται σε κανένα άλλο μέρος της γης. 
Τα περισσότερα ταξίδια ξεκινούν από το Εκουαδόρ και οι επισκέπτες ψάχνουν να δουν και να φωτογραφίσουν τη σπάνια ζωή στα νησιά, όπως  lava lizards (σαύρες), land iguanas (ιγκουάνα), παράξενα πτηνά, γιγάντιες χελώνες και τους μοναδικούς πιγκουίνους Γκαλαπάγκος.  
Παράλληλα υπάρχουν μέρη με λευκές αμμουδιές αλλά και προϊστορικά τοπία με μαύρη λάβα ανάμεσα στους κάκτους. 

Δωδεκάνησα
Σίγουρα αξίζουν μια θέση στις καλύτερες κρουαζιέρες, αφού συνδυάζουν τόση ιστορία, παράδοση και φυσική ομορφιά μαζί. 
Μοναδικές εικόνες, με γραφικά χωριά, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και πολλά ιστορικά μνημεία που περιβάλλονται από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. 
Οι τουρίστες επιλέγουν την κρουαζιέρα γιατί έτσι παίρνουν γεύση από πολλά και διαφορετικά νησιά απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και τον ήλιο στο κατάστρωμα. 

Επιμέλεια κειμένων: Traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου