Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το φεστιβάλ της τουλίπας

Πού θα μπορούσε να διοργανώνεται το πιο εντυπωσιακό φεστιβάλ της τουλίπας; Μα φυσικά στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Noordoostpolder, μια ώρα περίπου από το Άμστερνταμ. 
Οι ολλανδικές τουλίπες φυτρώνουν σε διάφορες περιοχές, αλλά στο Noordoostpolder υπάρχουν περισσότερες τουλίπες από όλη τη χώρα. 
Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες πηγαίνουν εκεί για να δουν τα ολάνθιστα χωράφια, γεμάτα με όλα τα είδη και όλα τα χρώματα της τουλίπας. 


Οι βολβοί που φυτεύονται κάποιους μήνες νωρίτερα, μεταμορφώνονται σε ένα πολύχρωμο θέαμα. Για φέτος οι ημερομηνίες του φεστιβάλ είναι από 18 Απριλίου μέχρι και 6 Μαΐου.  Μια καλά οργανωμένη διαδρομή φτιάχνεται με σκοπό οι επισκέπτες να δουν όσο περισσότερα χρωματιστά χωράφια γίνεται! 
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πεζοπορία, ποδηλασία, άμαξες με άλογα και σκεπαστά βαγόνια για να περιηγηθείτε στην συγκεκριμένη διαδρομή. 
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε κάποια από τα πολιτιστικά και διασκεδαστικά δρώμενα, όπως διαγωνισμό φωτογραφίας, σώου στους κήπους, μωσαϊκά από λουλούδια, που γίνονται εκείνες τις μέρες. 

Μπορείτε επίσης να μείνετε σε κάποια κατασκήνωση ή φάρμα. Αναλυτικά το πρόγραμμα και τον χάρτη θα τα βρείτε εδώ
Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ για να απολαύσετε νόστιμο φαγητό ή απλά να δροσιστείτε με ένα ρόφημα. 
Κάθε είδος έχει ταμπέλα με το όνομα και πληροφορίες. Εννοείται πως μπορείτε να αγοράσετε βολβούς αλλά και ανθισμένες τουλίπες. 
 
 
 
 
Τα χωράφια μοιάζουν με χρωματιστές θάλασσες. Μπορείτε να σταματήσετε και να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε από κοντά τις τουλίπες. 
Γενικά σε πολλά μέρη της Ολλανδίας θα δείτε ανθισμένες τουλίπες κάθε άνοιξη, το φεστιβάλ ωστόσο είναι κάτι πιο οργανωμένο και αφιερωμένο σε αυτά τα όμορφα λουλούδια- σήμα κατατεθέν της χώρας. 



Όσοι βρεθείτε άνοιξη στην Ολλανδία, μην παραλείψετε μια εκδρομή στα χρωματιστά και ολάνθιστα χωράφια! Ιδανικός προορισμός λοιπόν για το Πάσχα το Άμστερνταμ με εκδρομή στα χωράφια της τουλίπας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου