Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τα καλύτερα μέρη για διακοπές χωρίς....τεχνολογία!

Φανταστείτε διακοπές χωρίς κινητό, tablet, laptop ακόμα και τηλεόραση! Για μερικούς φαντάζει εφιαλτικό, για άλλους η απόλυτη χαλάρωση και ξενοιασιά! Ας δούμε τα 10 καλύτερα μέρη για αποτοξίνωση από την τεχνολογία μέσα στην ομορφιά της φύσης. 

1. Fairmont Kenauk, Le Chateau Montebello, Quebec, Καναδάς
Τα μόνα blackberries που υπάρχουν εκεί, φυτρώνουν στους θάμνους!! Ξύλινα μικρά σαλέ, χωρίς τηλεόρασή  χωρίς καν ηλεκτρισμό. Όλα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, μην ανησυχείτε τα δωμάτια είναι πλήρως λειτουργικά. 
Η περιοχή προσφέρεται για κυνήγι, αναρρίχηση, ψάρεμα, κανό, ακόμα και παρατήρηση αρκούδας στην άγρια καναδέζικη φύση.  

2. Casa de las Olas, Tulum, Μεξικό
Περίπου 80 μίλια μακρυά από το ΚανΚουν, ένα τουριστικό θέρετρο με πέντε μεξικάνικες βίλες πάνω στον ωκεανό, σωστό κέντρο αποτοξίνωσης από την τεχνολογία! Μπαίνοντας αφήνετε οτιδήποτε έχει πρίζα στην ρεσεψιόν, καθώς το ξενοδοχείο λειτουργεί 100%  με ηλιακή ενέργεια. 


Οι επισκέπτες έχουν ιδιωτική θάλασσα και μπορούν να εξερευνήσουν σπηλιές, όμορφες φυσικές πηγές και το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο! 

3. Jade Mountain, St. Lucia, Καραϊβική
Κανόνας του ξενοδοχείου: A απαγορεύεται η δημόσια χρήση κινητών τηλεφώνων! Τα δωμάτια ή όπως αποκαλούνται "καταφύγια" είναι χτισμένα σε ένα λόφο της Καραϊβικής με απεριόριστη θέα. 
Δεν υπάρχουν ρολόγια, τηλέφωνα, ίντερνετ και τηλεόραση. Υπάρχουν όμως ατέλειωτες ιδιωτικές πισίνες! 

4. Amankora, Bhutan
Πέντε δωμάτια μέσα στις δασώδεις κοιλάδες στα Ιμαλάια, με μικρή χρήση κινητών και ίντερνετ, χωρίς τηλεόραση αλλά με οργανωμένο σπα. 
Για όσους θέλουν να ζήσουν σαν βουδιστές, υπάρχουν οργανωμένοι πνευματικοί περίπατοι, επίσκεψη σε μοναστήρια, διαλογισμός και προσευχές με μοναχούς! 

5. Three Camel Lodge, Μογγολία
 Ένα μέρος που δύσκολα φτάνει κανείς αφού είναι τόσο απομονωμένο που απαιτείται πτήση τσάρτερ, μετά 1 ώρα πτήση με μικρό αεροπλάνο και τέλος 1,5 ώρα με αυτοκίνητο! Το θέρετρο αποτελείται από 50 πολυτελείς νομαδικές σκηνές πάνω στο ηφαιστειακό βουνό Bulagtai, που λειτουργούν αποκλειστικά με αιολική και ηλιακή ενέργεια. 
Άγριες περιπέτειες σας περιμένουν, όπως παρατήρηση πτηνών και ανεύρεση απολιθωμάτων από δεινόσαυρους. 

6. &Beyond Mnemba Island, Ζανζιβάρη, Τανζανία
Ένας επίγειος παράδεισος πάνω στη λευκή αμμουδιά. Ιδανικό μέρος για την απόλυτη χαλάρωση, αγαπημένος προορισμός για νεόνυμφα ζευγάρια, για καταδύσεις, κολύμπι με δελφίνια και ρομαντικά δείπνα στην παραλία.  
Τα μόνα τεχνολογικά μέσα - στα δωμάτια δεν έχει ούτε τηλεόραση- βρίσκονται σε μια μικρή βιβλιοθήκη με επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και περιοδικά!

7. Travaasa Hana, Maui, Χαβάη
Βρίσκεται στο λιγότερο τουριστικό μέρος του Μάουι στη Χαβάη, γεμάτο πράσινους λόφους και φοίνικες. 
Τα δωμάτια είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα, χωρίς ράδιο, ρολόι, ίντερνετ και τηλεόραση. Το σίγουρο είναι ότι με τόση φυσική ομορφιά και δραστηριότητες που παρέχει το ξενοδοχείο δεν θα βαρεθείτε! 

8. Greyfield Inn, Cumberland Island, Georgia, Η.Π.Α
Ένα νησί με 18 μίλια άδειες παραλίες και μοναδικό κτίριο την έπαυλη- ξενοδοχείο, μακρυά από την πολυκοσμία και τα κοινωνικά δίκτυα, προσβάσιμο με φέρι μποτ. 
Το ξενοδοχείο είναι ένα 4όροφο κτίριο του 20ου αιώνα με 16 δωμάτια με μοναδική σύνδεση στον έξω κόσμο ένα ραδιόφωνο! Ένα νησί μόνο για τους ενοίκους...! 

9. Arkaba Station, Αυστραλία
Χτισμένο σε ένα τεράστιο ράντσο με πρόβατα, μέσα σε μοναδικό τοπίο, ένα κτίριο του 1850 παρέχει 5 δωμάτια που μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο! 
Τα πάντα είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά και εννοείται πως δεν υπάρχει καμία επαφή με την τεχνολογία, ούτε καν μινι μπαρ στο δωμάτιο! Δίνονται κιάλια για παρακολούθηση άγριων ζώων και πτηνών. 

10. Turtle Island Resort, Fiji
Ακόμα ένας επίγειος παράδεισος που λειτουργεί 100% με ηλιακή ενέργεια και απέχει από κάθε τι ηλεκτρονικό! Έχει 14 δίκλινα δωμάτια ιδανικά για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν στο σκηνικό της " γαλάζιας λίμνης"- εκεί γυρίστηκε η ταινία- στην ιδιωτική τους παραλία με την ολόλευκη αμμουδιά.
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ιππασία κατά μήκος των ακτών στην ανατολή ή στο ηλιοβασίλεμα για τους πιο ρομαντικούς.


Πηγή: cnn.com
Επιμέλεια κειμένων Traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου