Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι πιο διαφορετικές και ιδιαίτερες παραλίες στον κόσμο

Παραλίες δίπλα σε αεροδρόμιο, με γυάλινα βότσαλα, τεχνητές, με μαύρη άμμο, με πιγκουίνους και άλλα ιδιαίτερα στοιχεία, συνθέτουν τις 10 πιο ιδιαίτερες παραλίες του κόσμου!

1. Maho Beach, St. Maarten, Καραϊβική
Οι κολυμβητές απολαμβάνουν τη θάλασσα αλλά βλέπουν σε απόσταση αναπνοής τα αεροπλάνα στο γειτονικό διεθνές αεροδρόμιο Princess Julianna. 

2. Glass Beach, Fort Bragg, Καλιφόρνια
Ακτή γεμάτη γυαλιά, σαν γυάλινες πέτρες, που έχουν δημιουργηθεί μετά από πολλά χρόνια εναπόθεσης σκουπιδιών σε μια περιοχή της ακτής. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την παραλία για να θαυμάσουν την μετατροπή των γυαλιών σε γυαλιστερά στρογγυλά πετράδια από τα κύματα. 

3. Pfeiffer Big State Beach, Big Sur, Καλιφόρνια
Αποκαλείται η μοβ παραλία, καθώς η άμμος έχει ροζ-μοβ χρώμα. Περιτριγυρισμένη από λόφους, στους οποίους οι επισκέπτες αναρριχώνται, με μοναδικό ηλιοβασίλεμα, απομονωμένη και άκρως εντυπωσιακή παραλία. 

4. Palawan Beach, Singapore
Μια παραλία εξωτική, που ωστόσο έχει τεχνητή αμμουδιά. Εντυπωσιακή η κρεμαστή γέφυρα που ενώνει την παραλία με το νοτιότερο σημείο της Ασίας. Η  παραλία είναι οικογενειακή, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, εστιατόρια και μπαρ. 

5. Punaluu Beach, Χαβάη
Η μαύρη άμμος από βασάλτη προερχόμενη από έκρηξη ηφαιστείου, κάνει όμορφη και ασυνήθιστη αντίθεση με τους καταπράσινους φοίνικες. Αν και είναι επικίνδυνη η κολύμβηση εκεί, καθώς η θάλασσα είναι βραχώδης και απότομη, οι επισκέπτες θαυμάζουν το άγριο τοπίο καθώς και την έντονη θαλάσσια ζωή από ψάρια και χελώνες. 

6. Mineral Beach, Νεκρά θάλασσα, Ισραήλ
Η κολύμβηση εκεί είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς μπορείς να επιπλέεις σχεδόν χωρίς καμιά προσπάθεια! Αυτό συμβαίνει εξαιτίας  των περιεχομένων αλάτων, το νερό της έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από αυτό της θάλασσας, συνεπώς μεγαλύτερη άνωση. 

7. Hyams Beach, New South Wales, Αυστραλία
Η πιο λευκή αμμουδιά του κόσμου! Ένα από τα πιο εξωτικά σημεία του πλανήτη, όπου το λευκό της άμμου συνδυάζεται αρμονικά με όλες τις αποχρώσεις του μπλε που παίρνει η θάλασσα. 

8. Boulders Beach, Cape Town, Νότιος Αφρική
Μια προστατευμένη παραλία με φυσικά όρια από γρανίτη. Πασίγνωστη για την μεγάλη αποικία (περίπου 3.000) αφρικανικών πιγκουίνων που ζουν εκεί από το 1982. Οι τουρίστες μπορούν να δουν τους πιγκουίνους αλλά επιτρέπεται να κολυμπήσουν μόνο στις γειτονικές παραλίες. 

9. Hot Water Beach, North Island, Νέα Ζηλανδία
Όπως φαίνεται και από το όνομα της, υπάρχουν υπόγειες θερμές πηγές σε αυτή την παραλία, οι οποίες φιλτράρονται μέσω της άμμου κατά τη διάρκεια της άμπωτη και της παλίρροιας κάθε περίπου δύο ώρες. Οι τουρίστες συνηθίζουν να σκάβουν λάκκους και να ξαπλώνουν μέσα στο ζεστό νερό που πηγάζει μέσα από την άμμο. 

10. Pink Sand Beach, Harbour Island, Μπαχάμες
Μια μεγάλη παραλία με ροζ άμμο!! Η αμμουδιά περιέχει θρυμματισμένα κοράλλια, κοχύλια και μικροσκοπικά ζωάκια με έντονο ροζ καβούκι που ζουν κοντά στα κοράλλια, για αυτό και έχει αυτή την απόχρωση. 

Κείμενα: traveltipsgr.blogspot.com
Λίστα top 10: TripAdvisor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου