Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Νυχτερινό σαφάρι με άγρια ζώα

Είναι το πρώτο νυχτερινό σαφάρι στον κόσμο και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Σιγκαπούρη. Λειτουργεί από το 1994, φιλοξενεί 120 διαφορετικά είδη ζώων, μερικά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση και δέχεται περισσότερο από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. 
Χαρακτηριστικό του αλλιώτικου αυτού ζωολογικού κήπου είναι η προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος για κάθε ζώο. Το φως που υπάρχει μοιάζει με αυτό της πανσέληνου, έτσι τα ζώα δεν ενοχλούνται.  
Μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Η περιήγηση γίνεται με τραμ που μεταφέρει τους επισκέπτες στις 7 διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες του κόσμου. 
Φανταστείτε μια βραδινή βόλτα στα Ιμαλάια, βλέποντας την άγρια φύση, τις απότομες πλαγιές και τα ζώα που ζουν εκεί. Κάπως έτσι ξεκινά η ξενάγηση με το τραμ. Επόμενος προορισμός το δάσος Gir της Ινδίας όπου ζουν τα διάσημα λιοντάρια   Gir - 300 μόνο ζουν σε όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά ακολουθεί η Αφρική με τις ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες, ιπποπόταμους και πολλά άλλα ζώα. 
  
Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταφέρονται στα δάση της Ινδονησίας με κύριο κάτοικο το εντυπωσιακό γουρούνι babirusa με τους εξωτερικούς κυνόδοντες! Έπειτα είναι η περιοχή των ασιατικών δασών, της ζούγκλας με τους ελέφαντες και τα ταπίρ. 
 
Συνεχίζοντας είναι η περιοχή της κοιλάδας του Νεπάλ, με τα διάφορα είδη ελαφιών, τον ινδιάνικο λύκο και τους μεγάλους ρινόκερους.
 
Το ταξίδι τελειώνει στην τροπική περιοχή της Βιρμανίας, που φιλοξενεί  ταύρους και άλλα άγρια ζώα. 
Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια ιδέα για το σαφάρι με ...τραμ!!
Επίσης υπάρχουν πολλά μονοπάτια που δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερη εξερεύνηση και παρακολούθηση των ζώων που δεν είναι ορατά από το τραμ. 
Το μονοπάτι των αγριόγατων της Σιγκαπούρης. Ο σταρ εδώ είναι η γάτα που ψαρεύει - fishing cat- σε νερά ποταμών. 
Το μονοπάτι με τις λεοπαρδάλεις είναι πολύ δημοφιλές. 
Καινούρια έκθεση αυτή με τα μικρά καγκουρό από την Αυστραλία. 
 
 
Μερικά από τα ζώα που υπάρχουν στο σαφάρι.
 
 
Διοργανώνονται διάφορα σόου με κάποια ζώα του πάρκου που αξίζει να δουν οι επισκέπτες.
Η εμπειρία του φαγητού στο πάρκο είναι μοναδική αφού το εστιατόριο είναι σε κινούμενο τραμ ώστε οι επισκέπτες να τρώνε παρέα με τα άγρια ζώα! Οι τιμές όμως μάλλον απαγορευτικές - περίπου 199 δολάρια Σιγκαπούρης το μενού! Μια κάπως πιο οικονομική εκδοχή το μενού κοκτέιλ και συνοδευτικά, στα 80 δολάρια. 
Υπάρχουν ωστόσο και τα απλά εστιατόρια και καφέ του πάρκου. 
Πληροφορίες 
Πρόσβαση: Λεωφορεία αναχωρούν από διάφορα σημεία της πόλης με προορισμό το σαφάρι. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Εισιτήρια: 35 δολάρια Σιγκαπούρης οι ενήλικες και 23 τα παιδιά ως 12 χρονών. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο γύρος του πάρκου με το τραμ.
Ωράριο λειτουργίας: 7:30 - 12:00 τα μεσάνυχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου