Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σαντορίνη 2013: Απολαυστική, Γαστρονομική, Εκρηκτική

Το βλέμμα γαληνεύει στο βαθύ μπλε της Καλντέρας, ακροβατεί στους απόκρημνους βράχους κι αγγίζει τη λευκή γραμμή των οικισμών που αστράφτουν στο φως του Αιγαίου.
Η Σαντορίνη αγέρωχη και μυστηριώδης μαγνητίζει τις αισθήσεις του ταξιδιώτη.
Το 2013, μια χρονιά αφιερωμένη στους καρπούς της άνυδρης ηφαιστειακής γης, η επιβλητική ομορφιά συντροφεύεται από μοναδικές γεύσεις. Η διαμονή σας θα εξελιχθεί σε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Το «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» αποτελεί ένα πολυσύνθετο γεγονός. Συνδέει το παρελθόν του νησιού, της εποχής του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου με το σήμερα και αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα των ηφαιστειογενών εδαφών της Σαντορίνης.

 
Μοναδικά αγροτικά προϊόντα, πρωτοποριακά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, φιλόξενες ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα, επισκέψιμα οινοποιεία, ρομαντικά ξενοδοχεία, ειδικές γωνιές τοπικών προϊόντων στα καταστήματα του νησιού συνθέτουν ένα δημιουργικό σκηνικό γαστρονομικής απόλαυσης. Οι επιλογές ανάμεσα σε ειδικά διαμορφωμένα μενού, εξαιρετικές γευσιγνωσίες κρασιών, πρωινά με σαντορινιά προϊόντα θα είναι ανεξάντλητες.
Ενημερωθείτε για συνέδρια, εκθέσεις κρασιών και τροφίμων, ειδικές εκδηλώσεις με θέμα την τοπική γαστρονομία και τις πολλές άλλες πολιτιστικές που θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους στο νησί. Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ
tips
* Δοκιμάστε οπωσδήποτε τους διάσημους ντοματοκεφτέδες και συνοδέψτε τους με τζατζίκι. Η νοστιμιά της Σαντορινιάς ντομάτας κάνει τη διαφορά!
* Δοκιμάστε το Vinsanto, ένα γλυκό κρασί με έντονα αρώματα και μοναδική γεύση.

1 σχόλιο: