Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου

Η μεγαλύτερη τεχνητή λιμνοθάλασσα (lagoon)/πισίνα του κόσμου βρίσκεται στη Χιλή και συγκεκριμένα στο San Alfonso del Mar Resort.
 Έχει μήκος 1 χλμ και βάθος μέχρι 35 μέτρα. Περιέχει 250 εκατομμύρια λίτρα νερού που προέρχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό, που βρίσκεται σχεδόν δίπλα.  


Κρατά το ρεκόρ γκίνες ως η μεγαλύτερη πισίνα που φτιάχτηκε ποτέ. Είναι σαν να ενώθηκαν 6.000 κλασικές πισίνες μήκους 8 μέτρων!! Τα νερά της έχουν το λαμπερό τυρκουάζ χρώμα των τροπικών θαλασσών. 
Η θερμοκρασία του νερού το καλοκαίρι φτάνει μέχρι τους 26ºC, περίπου 9 βαθμούς περισσότερο από την δροσερή διπλανή παραλία. 
 
Oι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν, να κάνουν καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και άλλες πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες σε αυτή την τεράστια "πισίνα"! 
 
Το τουριστικό θέρετρο φυσικά περιλαμβάνει τζακούζι με θέα τον ωκεανό. 
 Το κόστος τόσο της κατασκευής αλλά και της συντήρησης είναι πολύ μεγάλο αλλά οι ιδιοκτήτες περιμένουν ότι θα τους επιφέρει πολλά κέρδη. Είναι κατασκευασμένη με σεβασμό το περιβάλλον, με χρήση 100 φορές λιγότερων χημικών σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα καθαρισμού. 
Η αίσθηση της Καραϊβικής λοιπόν αλλά....στη κεντρική ακτή της Χιλής, μόνο 90 χλμ μακρυά από το Σαντιάγκο. 
Δείτε πως φαίνεται η περιοχή από το δορυφόρο!

1 σχόλιο: