Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ κόμικς 2013

Το φεστιβάλ κόμικς γίνεται για τρίτη χρονιά στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Για ένα σαββατοκύριακο, στις 6-8 Σεπτεμβρίου, η πόλη θα γίνει πολύχρωμη και χαρούμενη με σκοπό να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. 
 
Τα κόμικς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Βελγικής κουλτούρας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή βέλγικα κόμικς είναι τα Στρουμφάκια, οι περιπέτειες του Τεν Τεν, Spirou και Fantasio, Blake και Mortimer, ο Λούκυ Λουκ, ο Γκαστόν, Yoko Tsuno και πολλά άλλα. 
Από το φετινό φεστιβάλ ξεχωρίζει το τρισδιάστατο σόου με φώτα που θα γίνει στην πρόσοψη του Place Royale.
Από τον Τεν Τεν έως τους Μπλέικ και Μόρτιμερ, όλοι οι ήρωες των κόμικ προβάλονται τρισδιάστατοι, με πολλά φώτα, μουσική και λέιζερ συγκροτούν μια αξέχαστη παράσταση. 
Το κτίριο γεμίζει αστείες φιγούρες από τον κόσμο των κινούμενων σχεδίων και κόμικς. 
Εντυπωσιακή επίσης και η παρέλαση με γιγάντια μπαλόνια που έχουν φιγούρες από γνωστά και αγαπημένα καρτούν. 
Οι φωτογραφίες είναι από το περσινό φεστιβάλ
 
Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του διήμερου φεστιβάλ, δείτε εδώ
 
 
 
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ένα από τα καλύτερα μουσεία των κόμικς, το Comip Strip Museum, ανοιχτό όλο το χρόνο και πολύ ενδιαφέρον! Διαβάστε περισσότερα από την επίσκεψη μας στο μουσείο εδώ

tips
*Οι Βρυξέλλες είναι μια όμορφη πόλη, γεμάτη παραδοσιακές πλατείες και μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, την Grand Place. Μια πόλη ζωντανή, με αρκετό πράσινο, καλή συγκοινωνία και με απευθείας πτήσεις από Ελλάδα. 
*Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για Βρυξέλλες εδώ.
* Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πολύ κόσμο κάθε χρόνο, για αυτό πλέον έγινε θεσμός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου