Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου είναι και η παλαιότερη αγορά στην πόλη με αναφορές ως "Nicholaus market" από τον 14ο αιώνα. 
Στολίδια, άρωμα ζεστού κρασιού -Glühwein- και ψητών λουκάνικων μαζί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμυρίζουν την πλατεία Marienplatz.



Από τις αρχές του Νοέμβρη, μπροστά από το δημαρχείο, στήνεται  το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτισμένο με περίπου 2500 φωτάκια, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της χριστουγεννιάτικης αγοράς. 

Κάθε απόγευμα στις 5:30 - στις 24/12 γίνεται στις 12 το μεσημέρι- μια μικρή βαυαρική μπάντα παίζει και τραγουδά χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο μπαλκόνι του δημαρχείου στην πλατεία. 
ChristkindlTram - Το χριστουγεννιάτικο τραμ κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης με ζεστό κρασί, μπισκότα gingerbread και άλλες εκπλήξεις. Το τραμ ξεκινά από την στάση "Sendlinger Tor" και κυκλοφορεί από 30/11 ως 23/12. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 3:00 το μεσημέρι ως τις 7:00 τις καθημερινές και από 11:00 ως 7:30 το σαββατοκύριακο, κάθε μισή ώρα.  
Kripperlmarket- Στην οδό Neuhauser Strasse, λίγα βήματα από την πλατεία, θα βρείτε την μεγαλύτερη αγορά για φάτνες σε όλη τη Γερμανία. Οι χριστουγεννιάτικες φάτνες αποτελούν παράδοση για το Μόναχο. 
 
Μοναδικές δημιουργίες, πολλές ξύλινες χειροτεχνίες και όλες οι απαραίτητες φιγούρες για την φάτνη πουλιούνται στους πάγκους κάθε χρόνο. 
 
Στην εσωτερική αυλή του δημαρχείου θα βρείτε ένα ταχυδρομείο από το χωριό  "Christkindl"  της Αυστρίας. Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου όλες οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που τοποθετούνται εκεί έχουν την σφραγίδα“Christkindl” και θα στέλνονται με προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο ώστε να φτάσουν έγκαιρα στους παραλήπτες. Λειτουργεί  7/11 - 8/12 από τις 12-6 καθημερινά.  
Krampus Run- Μια γιορτή με 500 χρόνια παράδοσης, από την εποχή του μυθολογικού χαρακτήρα του επισκόπου Αγίου Νικολάου και του βοηθού του, τον Krampus. Κάθε χρόνο, τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα  κάποιοι ντύνονται με τα μυθικά κοστούμια, τρέχουν μέσα στην χριστουγεννιάτικη αγορά και εμφανίζονται ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη. 
Κάθε απόγευμα 4:00-6:00 ο Άγιος Βασίλης περπατά στην χριστουγεννιάτικη αγορά, μιλά και φωτογραφίζεται με τα παιδιά. 
  
Στον χώρο Ratstrinkstube του δημαρχείου λειτουργεί εργαστήρι  για παιδιά 6-12 χρονών, όπου κάνουν χειροτεχνίες, παίζουν ή ψήνουν μπισκότα. Από 29/11 – 15/12 στις 2:30 και στις 4:30 καθημερινά. Το εργαστήρι έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. 
Δείτε ένα βίντεο από την αγορά για να πάρετε μια γεύση!

tips
*Η αγορά λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 24 Δεκεμβρίου. 
* Ωράριο: Δευτέρα - Σάββατο: 10:00- 9:00 , Κυριακή: 10:00-8:00, 24/ 12: 10:00- 2:00
* Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα φυλλάδιο με όλες τις δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα 2013 και το σχετικό χάρτη. 
* Ο καιρός στο Μόναχο είναι καθαρά χειμωνιάτικος με μέση θερμοκρασία τους 3 βαθμούς, οπότε ζεστά ρούχα και παπούτσια, γάντια και σκουφιά άκρως απαραίτητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου