Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Το φεστιβάλ φωτός στο Άμστερνταμ

Ένα από τα καλύτερα χειμερινά φεστιβάλ γίνεται φέτος στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, από 6/12/13 έως τις 19/01/14. Ακόμα ένας λόγος λοιπόν για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ αυτές τις γιορτές!

 Για 50 μέρες το ιστορικό κέντρο της πόλης φωτίζεται μοναδικά, ενώ τα κανάλια και οι γέφυρες αποκτούν κι αυτά ιδιαίτερο φωτισμό. 
Την περίοδο του φεστιβάλ διοργανώνεται οργανωμένος περίπατος με την ονομασία " Illuminade" για όσους θέλουν να δουν όλα τα φωτισμένα μέρη της πόλης. Ο περίπατος γίνεται στο κέντρο της πόλης και είναι δωρεάν. 
Πολύ ενδιαφέρον είναι και η ειδική κρουαζιέρα στον ποταμό Amstel. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που διοργανώνουν τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα καθημερινά. Διαρκεί 75 λεπτά και στοιχίζει γύρω στα 17 ευρώ. Δείτε όλες τις εταιρίες, δρομολόγια και τιμές εδώ
Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, όπως η βραδιά των αγορών στις 14/12 όπου τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ, συναυλίες, και θεατρικές παραστάσεις. Εδώ θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα. 
Μια από τις κορυφαίες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις είναι η φωτεινή ποδηλατάδα στις 9 Ιανουαρίου 2014. 
Ξεκινώντας από την πλατεία Nieuwmarkt οι συμμετέχοντες φωτίζουν τους δρόμους της πόλης με τα φωτισμένα τους οχήματα που είναι κυρίως ποδήλατα αλλά και πατίνια. 

Από τις φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ομορφιά της πόλης ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Αν βρεθείτε όμως εκεί, στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στη σελίδα μας στο facebook
 

 
tips
*Πτήσεις για Άμστερνταμ γίνονται καθημερινά από την Αθήνα, δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και τιμές. 
*Φροντίστε να κλείσετε κάποιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και μακρυά από κακόφημες περιοχές. Δείτε εδώ τα ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ, με αντικειμενική βαθμολογία και σχόλια από πραγματικούς επισκέπτες για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου