Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Παγωμένη μαγεία" στις Βρυξέλλες

Στις 20 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το φεστιβάλ των γλυπτών από πάγο "Ice Magic" στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Place des Palais.Ένας χώρος 1000 τ.μ περιμένει τους επισκέπτες ως τις 9 Φεβρουαρίου 2014. 
 

Πηγή έμπνευσης των γλυπτών είναι τα κόμικς, που αγαπούν οι Βέλγοι τόσο πολύ. 
  
 
Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εργάστηκαν για να φτιάξουν γλυπτά από πάγο με χαρακτήρες από τον Τεν Τεν, τα Στρουμφάκια, τον Ατερίξ, τον Λούκυ Λουκ και άλλα πολλά. 
Επιπλέον, υπάρχουν γλυπτά με μνημεία και μεγάλα κτίρια, μερικά με ύψος έως και 6 μέτρα! 
Ντυθείτε καλά, με σκουφί, γάντια και κασκόλ, αφού η θερμοκρασία στο χώρο είναι έως 6°C, αλλιώς τα γλυπτά θα έλιωναν. Ετοιμαστείτε για μοναδική εμπειρία και ενώ θα είστε με κόκκινα μάγουλα και κόκκινη μύτη από το κρύο, πιείτε ένα ποτό στο μπαρ από πάγο για να ζεσταθείτε. 
Πώς θα πάτε
Το τραμ αφήνει πολύ κοντά. Κατεβείτε σε μία από τις στάσεις: Royale, Palais, Parc, Ducale. 
Εισιτήριο
15 € οι ενήλικες, 11€ τα παιδιά και οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων (2 μεγάλοι και 2 παιδιά) 44 €. 
Ωράριο
Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν οι παραμονές Xριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, που κλείνει στις 6 το απόγευμα. 
tips
* Επισκεφτείτε την πανέμορφη Gran Place στο κέντρο της πόλης, το Atomium, τον γιαπωνέζικο πύργο, το μουσείο των κόμικς και τον πύργο  Brussels Skyline, με ύψος 85 μέτρα και την καλύτερη θέα προς όλη την πόλη. 
* Δοκιμάστε όλων των ειδών τα σοκολατάκια και βάφλες.
* Δοκιμάστε βελγικές τηγανιτές πατάτες....είναι πολύ ξεχωριστές!! Θα βρείτε πολλά μαγαζιά που πουλούν πατάτες και τις σερβίρουν σε χάρτινο χωνί. Μπορείτε να τις φάτε στο χέρι! 
* Εδώ θα δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στις Βρυξέλλες κατά την εορταστική περίοδο.
* Ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες υπάρχουν πάρα πολλά, για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Δείτε εδώ όλη τη λίστα και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει σύμφωνα με τα σχόλια επισκεπτών σε κάθε ένα από αυτά. 
* Δείτε εδώ οργανωμένα πακέτα με προορισμό τις Βρυξέλλες ή σε συνδυασμό με γειτονικές χώρες όπως το Άμστερνταμ ή το Λουξεμβούργο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου