Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Πρωτοχρονιάτικη παρέλαση του Λονδίνου

Οι Λονδρέζοι ανήμερα της πρωτοχρονιάς βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου, είστε συμμετέχοντας είτε απλά παρακολουθώντας την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη παρέλαση. 
Πλέον η παρέλαση έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην Αγγλία, που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση και αριθμό συμμετοχών που φτάνουν τις 10.000! Συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 
Η πρώτη πρωτοχρονιάτικη παρέλαση έγινε την πρωτοχρονιά του 1987 και λεγόταν  η παρέλαση του δημάρχου ‘The Lord Mayor of Westminster’s Big Parade’. 
Οι συμμετέχοντες τότε ήταν γύρω στις 2000, κυρίως μουσικές μπάντες που παρέλασαν στους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης. Αρχικά οι θεατές εξεπλάγησαν αλλά αμέσως τους άρεσε! Από τότε και κάθε χρονιά ο ενθουσιασμός για την πρωτοχρονιάτικη παρέλαση μεγάλωνε και τελικά έγινε μόνιμος θεσμός.  
Το 1994 η παρέλαση ήταν ένα πολύ σημαντικό και δημοφιλές γεγονός για την πόλη και τότε μετονομάστηκε σε Πρωτοχρονιάτικη παρέλαση και φεστιβάλ του Λονδίνου ‘London’s New Year’s Day Parade and Festival’,στην οποία συμμετείχαν όλες οι περιοχές του Λονδίνου και 32 άμαξες.  
  
   
Το 1996 μπήκε στο Βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, επειδή η παρέλαση είχε την μεγαλύτερη μπάντα που έχει γίνει ποτέ. 
 
  
   
Η παρέλαση θα γίνει στις 1/1/2014, στις 12 το μεσημέρι, διαρκεί 3 ώρες περίπου και η διαδρομή θα είναι η εξής:
Αφετηρία η οδός Berkeley Street, μετά θα περάσει όλη την οδό Piccadilly ως το Piccadilly Circus, μετά τη Regent street, θα περάσει από την πλατεία Trafalgar square, το σταθμό Charing Cross, τερματίζοντας στο Κοινοβούλιο, στο Big Ben δηλαδή. Το χάρτη θα τον βρείτε εδώ
  
   
  
Οι πιο κοντινοί σταθμοί για να δείτε την παρέλαση είναι οι: Westminster, Piccadilly Circus, και Charing Cross.
  
 
  
Οι  φωτογραφίες είναι από την παρέλαση του 2013 και του 2012 ενώ το βίντεο που ακολουθεί από την παρέλαση της Πρωτοχρονιάς 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου