Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τα 10 καλύτερα δωρεάν αξιοθέατα στον κόσμο

 Kensington High Street Roof Gardens, London 
Είναι το μεγαλύτερο roof garden στην Ευρώπη με τρεις διαφορετικούς θεματικούς κήπους (spanish, tudor style, english garden)

Outdoor art, Buenos Aires  
Περιοχή γεμάτη με ελεύθερης έκφρασης τέχνες. Οι τουρίστες κάνουν την βόλτα τους παρατηρώντας τους ζωγραφισμένους τοίχους σε έντονα πάντα χρώματα και φιγούρες. 

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα 20 μέρη που πρέπει να δείτε το 2013 (2ο μέρος)

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 10 μέρη που προτείνει η συγγραφική ομάδα του National Geographic για το 2013. Το πρώτο μέρος θα το δείτε εδώ
11. Ηudson valley, Η.Π.Α
Το τοπίο με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά αποτελεί πηγή ξεκούρασης αλλά και έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών. Βρίσκεται περίπου 2 ώρες μακρυά από την πόλη της Νέας Υόρκης, έχει πολλά γραφικά χωριά ακόμα και υπαίθρια μουσεία. 
Πότε να πάτε: Μάιο με Οκτώβριο. Το τοπίο με τα φθινοπωρινά χρώματα είναι απίθανο!  

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ταξίδι στη χώρα των Χόμπιτ

Κι όμως...υπάρχει η χώρα των Χόμπιτ!! Ονομάζεται  Hobbiton και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, περίπου 2 ώρες από το Auckland. 
 
Είναι το μέρος όπου γυρίστηκαν οι ταινίες "Άρχοντας των δαχτυλιδιών" αλλά και η καινούρια τριλογία με τίτλο "Hobbit". 
Μια πολύ γραφική περιοχή μέσα στο δάσος, όπου οι επισκέπτες , μπορούν να δουν τις ακριβείς τοποθεσίες και τα σκηνικά από τις δημοφιλείς ταινίες, μέσα από μια δίωρη οργανωμένη ξενάγηση. 

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

To κατάλληλο ταξίδι για κάθε μήνα! (1ο μέρος)

Η νέα χρονιά ξεκίνησε....12 μήνες λοιπόν, 12 νέα ταξίδια! Ελάτε να τα δούμε μαζί με την ευχή να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιο από αυτά!
 
Ιανουάριος: Tromso ή Kirkenes, Νορβηγία
Ο λόγος...μα φυσικά για να δείτε το βόρειο σέλας, ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά φαινόμενα. Καταλληλότερες πόλεις για να το πετύχετε είναι οι Kirkenes, Tromso, Alta και Svalbard . Απαραίτητα τα κατάλληλα ρούχα φυσικά!!