Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Στο μνημείο του Κολόμβου στη Βαρκελώνη

Το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό λιμάνι εκεί που καταλήγει η διάσημη La Rambla.  Είναι μια στήλη ύψους 60 μέτρων και φτιάχτηκε το 1888 για να θυμίζει ότι εκεί επέστρεψε ο Κολόμβος μετά το ταξίδι του στην Αμερική. 
Στην Ισπανία είναι γνωστό ως Monumento a Colón ή Mirador de Colón και Monument a Colom στα καταλανικά. 

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ευρώπης...για τους ερωτευμένους!

Ρομαντικό μπορεί να γίνει οποιοδήποτε μέρος αρκεί να είστε με το έτερο σας ήμισυ  Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις που για διάφορους λόγους θεωρούνται πιο ρομαντικές. Ας τις δούμε!

1. Παρίσι, Γαλλία
Τι πιο ρομαντικό από μια απόδραση στην πόλη του φωτός. Μοιραστείτε ένα γαλλικό φιλί στον πύργο του Άιφελ, θυμηθείτε τις σκηνές από την ταινία Αμελί στην πανέμορφη Μονμάρτη, περπατήστε στην πασίγνωστη Λεωφόρο Champs-Élysées, κάντε μια βόλτα στο Σηκουάνα με τα περίφημα bateaux mouches, ανακαλύψτε την ομορφιά του νυχτερινού Παρισιού και απολαύστε μια γλυκιά κρέπα σε ένα από τα γραφικά καφέ της πόλης.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα πιο πολυσυζητημένα αξιοθέατα του κόσμου!

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα. Εδώ παρουσιάζουμε τα 2 πιο πολυσυζητημένα - όχι απαραίτητα και ωραιότερα- ανά ήπειρο, σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor. 

Ευρώπη
1. Ο πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία