Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2013

Η δημοφιλής τουριστική ιστοσελίδα Trip Advisor ανακοίνωσε τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2013, με βάση πάντα τη βαθμολογία των χρηστών της. Στην 5η θέση βρίσκεται η Σαντορίνη, που μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά!
1. Ambergris Caye - Μπελίζ
Είναι ένας προορισμός που διατηρεί την εξής ιδανική ισορροπία: διαθέτει αρκετές ανέσεις ώστε να είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να είναι υπερβολικά τουριστικό. Εκτός από κατάλευκες αμμουδιές, αυτό το νησί διαθέτει ένα εντυπωσιακό έλος μανγκρόβιας βλάστησης, το μεγαλύτερο στην Μπελίζ, ενώ το πιο διαδεδομένο μέσο μετακίνησης στους χωματόδρομους του είναι τα αμαξάκια του γκολφ.
 
Ολόλευκες αμμουδιές, φοίνικες και τιρκουάζ νερά
Οι λάτρεις των καταδύσεων σε υφάλους ονειρεύονται τον Κοραλλιογενή ύφαλο της Μπελίζ και την «Μπλε τρύπα», ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο  βάθους 121 μέτρων, γεμάτο από εξωτικά ψάρια, εντυπωσιακά κοράλλια και σταλακτίτες.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Disneyland....αλά Ελληνικά!

Μια γιορτή ελληνική με πολύ χορό, γεύσεις και την κουλτούρα της παραδοσιακής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Disneyland Park και στο Disney California Adventure Park, από τις 25 έως τις 27 Μαΐου. 
Ο Μίκυ θα υποδέχεται τους επισκέπτες φορώντας φουστανέλα ενώ θα χορεύει  στους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής φωνάζοντας "ώπα" - «Opa», που είναι και ο τίτλος του αφιερώματος στην Ελλάδα.  
Για τρεις ολόκληρες μέρες από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα θα γίνονται εκδηλώσεις με άρωμα Ελλάδας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το φεστιβάλ της τουλίπας

Πού θα μπορούσε να διοργανώνεται το πιο εντυπωσιακό φεστιβάλ της τουλίπας; Μα φυσικά στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Noordoostpolder, μια ώρα περίπου από το Άμστερνταμ. 
Οι ολλανδικές τουλίπες φυτρώνουν σε διάφορες περιοχές, αλλά στο Noordoostpolder υπάρχουν περισσότερες τουλίπες από όλη τη χώρα. 
Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες πηγαίνουν εκεί για να δουν τα ολάνθιστα χωράφια, γεμάτα με όλα τα είδη και όλα τα χρώματα της τουλίπας.