Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2014

1. Ambergris Caye, Μπελίζ, Καραϊβική
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ambergris Caye αναγνωρίζεται ως κορυφαίος προορισμός. Το όμορφο νησί της Μπελίζ προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και χαλαρωτικής ηρεμίας. Εκτός από κατάλευκες αμμουδιές, αυτό το νησί διαθέτει ένα εντυπωσιακό έλος μανγκρόβιας βλάστησης, το μεγαλύτερο στην Μπελίζ, ενώ το πιο διαδεδομένο μέσο μετακίνησης στους χωματόδρομούς του είναι τα αμαξάκια του γκολφ.

Οι λάτρεις των καταδύσεων σε υφάλους ονειρεύονται τον Κοραλλιογενή ύφαλο της Μπελίζ και την «Μπλε τρύπα», ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο ασβεστόλιθου βάθους 121 μέτρων, που βρίθει από αγγελόψαρα, εντυπωσιακά κοράλλια, γαρίδες-καθαριστές και σταλακτίτες.

2. Providenciales, Turks and Caicos
Καταδύσεις, ιππασία, ηλιοθεραπεία... η επιλογή είναι δική σας. Το «Provo» προσφέρει πολλές δραστηριότητες για ευτυχισμένα ζευγάρια, όπως π.χ. ρομαντικούς περιπάτους σε ειδυλλιακές ακτές. 
Το νησί είναι σχετικά ήρεμο. Επισκεφθείτε την παραλία Μάλκολμ για να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο από τα πλήθη.

3. Bora Bora, Society Islands (Νήσοι Σοσιετέ), Γαλλική Πολυνησία
 Στο πανέμορφο νησί Μπόρα Μπόρα, οι γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες, οι λευκές αμμουδιές και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα συνθέτουν μία άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Θαυμάστε τα τροπικά ψάρια στους κοραλλιογενείς υφάλους Coral Gardens και Tupitipiti Point ή επισκεφθείτε το ηφαιστειακό όρος Otemanu, για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα. 
Στο Lagoonarium θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το τάισμα των καρχαριών αλλά και να κολυμπήσετε με θαλάσσιες χελώνες. Ολοκληρώστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας ένα λαχταριστό δείπνο σε κάποιο από τα εκλεκτά γαλλικά εστιατόρια του νησιού και, κατόπιν, ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τ' αστέρια.

4. Marco Island, Florida, H.Π.Α
 Το στολίδι του νησιωτικού συμπλέγματος Ten Thousand Islands της Φλόριντα διαθέτει κατάλευκες αμμουδιές και βρέχεται από τα αστραφτερά νερά του Κόλπου του Μεξικό. 
Ψάξτε για κοχύλια στην παραλία ή απολαύστε τη λιακάδα παίζοντας γκολφ. Εξερευνήστε την περιοχή των  Everglades  με ένα ειδικό αμαξάκι ή αναζωογονηθείτε με μία πεζοπορία στο Φυσικό καταφύγιο Rookery Bay

5. Lewis and Harris, Outer Hebrides, Σκωτία
Στο νησί  Lewis and Harris  θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στις σελίδες ενός σκωτσέζικου παραμυθιού. Στο Lewis - το βόρειο τμήμα του νησιού - οι θρυλικοί μεγάλιθοι του Callanish υψώνονται σαν μία παράξενη και πελώρια πέτρινη πόλη. Οι ιστορικές τοποθεσίες Blackhouse, Shawbost Norse Mill και Kiln, και Carloway Broch  αποκαλύπτουν πώς ήταν η ζωή τους περασμένους αιώνες στο νησί. 
Στο νότιο Harris, οι παραλίες της ανατολικής πλευράς διαθέτουν ορισμένα από τα παλαιότερα πετρώματα του κόσμου, ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Επισκεφθείτε τα ηφαιστειογενή νησάκια του συμπλέγματος St. Kilda  για να εξερευνήσετε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού χωριού.

6. Νάξος, Κυκλάδες
Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας. 
Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.

7. Aitutaki, Νήσοι Κουκ
Αυτό το μικρό νησί, που περιβάλλεται από έναν τριγωνικό κοραλλιογενή ύφαλο, είναι γνωστό για τις υπέροχες λιμνοθάλασσές του. Χαλαρώστε κάνοντας πικνίκ στην κατάλευκη αμμουδιά ενός από τα μικρά, ακατοίκητα νησιά του Aitutaki, με τους ψηλούς φοίνικες που λικνίζονται στο αεράκι. 
Παρά τη συναρπαστική ομορφιά του, το Aitutaki δεν συγκεντρώνει (ακόμη) μεγάλα πλήθη τουριστών, λόγω της σχετικά δύσκολης πρόσβασης σε αυτό. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη και, κυρίως, για όσους αναζητούν μία ήρεμη, ρομαντική ατμόσφαιρα.

8. Nosy Be, Μαδαγασκάρη
 «Nosy Be». Μπορείτε να μαντέψετε τι σημαίνει το παραπάνω όνομα; Πιθανότατα όχι. Σημαίνει «μεγάλο νησί» και αυτό ακριβώς περιγράφει: ένα μεγάλο νησί έξω από την βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης. Εδώ θα βρείτε ηφαιστειακές λίμνες, νωχελικούς λεμούριους, αποστακτήρια για ρούμι, φυτείες Ylang Ylang  και περίπλοκους κοραλλιογενείς υφάλους που σας καλούν να τους εξερευνήσετε. 
Οι λάτρεις της χλωρίδας και της πανίδας θα ενθουσιαστούν με το πανέμορφο Φυσικό καταφύγιο Lokobe. Οι μουσικόφιλοι καλό θα ήταν να επισκεφθούν το νησί τον Μάιο, για να παρακολουθήσουν το τετραήμερο φεστιβάλ μουσικής.

9. Νησί του Πάσχα, Χιλή
Το Νησί του Πάσχα, που βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό σε απόσταση περίπου 3.200 χιλιομέτρων από τις ακτές της Χιλής, δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. (Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να φτάσετε εκεί με αεροπλάνο από το Σαντιάγο ή την Ταϊτή.) 
Αυτή η απομόνωση, ωστόσο, συνέβαλε στη διατήρηση των αινιγματικών γλυπτών από ηφαιστειακά πετρώματα (maoi), που χρονολογούνται εδώ και 1.500 χρόνια και συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάπλωση της φήμης του νησιού. Αφού εξερευνήσετε το μοναδικό τοπίο, χαλαρώστε σε μια απομονωμένη παραλία και διαλογιστείτε σε ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Γης.

10. Ko Tao, Ταϊλάνδη
Το νησί Ko Tao  με τις αμέτρητες φοινικιές, που «πλέει» γαλήνια στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, πήρε το όνομά του από τις πολυάριθμες θαλάσσιες χελώνες που κατοικούν στις ακτές του.
Οι κατάλευκες αμμουδιές που περιβάλλονται από απόκρημνους λόφους, ορισμένοι εκ των οποίων είναι προσβάσιμοι μόνο με τετρακίνητα οχήματα και οι 300 μέρες λιακάδας το χρόνο ευνοούν την πολύωρη απογευματινή χαλάρωση.

Πηγή: tripadvisor
Επιμέλεια: http://traveltipsgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου