Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Museo Subacuatico de Arte: Ένα αλλιώτικο μουσείο, στο βυθό της Θάλασσας!

Υπάρχει ένα μουσείο αλλιώτικο από τα άλλα...χωρίς τοίχους, ξεναγούς και ταμπέλες. Όμως για να το επισκεφτεί κάποιος πρέπει να φορέσει στολή κατάδυσης και να επικοινωνήσει με μια σχολή καταδύσεων. 
      
Το Museo Subacuatico de Arte, γνωστό και ως  Cancun Underwater Museum βρίσκεται κάτω από το νερό στη θάλασσα Yukatan στο Μεξικό. 
Πολλά εντυπωσιακά αγάλματα του Βρετανού καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor τοποθετήθηκαν στο βυθό με για να ενθαρρύνουν τον κόσμο προς την τέχνη. Ακόμα ένας λόγος είναι για να τραβήξουν εκεί τους επισκέπτες ώστε να μην χαλάνε τα κοντινά κοράλλια από τους 750.000 επισκέπτες ετησίως. 
Το μουσείο αποτελείται από περίπου 400 αγάλματα, τα οποία εξυπηρετούν ως τεχνητοί ύφαλοι. Πολλά από αυτά έχουν ανθρώπινη μορφή και δίνουν την εντύπωση ότι μια χαμένη πόλη, ένας ολόκληρος κόσμος, βρίσκεται στο βυθό! Το θέαμα μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό! 
Εκτός από την κατάδυση, ο πιο απλός τρόπος να επισκεφτεί κάποιος το μουσείο είναι με καράβι με γυάλινο πάτο. 
Σίγουρα όμως η κατάδυση στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά με την ποικίλη θαλάσσια ζωή και τα εκθέματα του μουσείου είναι πολύ πιο συγκλονιστική. 
  
Εμείς σας δείχνουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Περισσότερες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου
Το μουσείο χωρίζεται σε δύο μέρη, το Salon Manchones στα 8 μέτρα βάθος και το Salon Nizuc, στα 4 μέτρα βάθος. 
 
Το μουσείο άνοιξε το 2009 και όπως ήταν αναμενόμενο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Για να μην επιβαρύνεται επιβαρύνεται το περιβάλλον έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
 Τα αγάλματα έχουν κάποιο θέμα, όπως ο κηπουρός, ο ξεχασμένος ανταποκριτής,  ο συλλέκτης ονείρων, ο τραπεζίτης (αυτός που χώνει το κεφάλι του στην άμμο!)

4 σχόλια: