Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Οι γαλάζιες σπηλιές στη Ζάκυνθο

Αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ζακύνθου είναι οι γαλάζιες σπηλιές. Ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο, ιδιαίτερα το πρωί, καθώς οι ακτίνες του ήλιου δίνουν στο νερό έντονο γαλάζιο χρώμα, το οποίο αντανακλά στους τοίχους των σπηλιών- από αυτό το φαινόμενο εξάλλου παίρνουν και το όνομα τους. 
Οι γαλάζιες σπηλιές βρίσκονται στην περιοχή Άσπρος Βράχος νότια από το ακρωτήρι Σκινάρι, το πιο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου.
Το βαθύ μπλε χρώμα του νερού, τα παιχνίδια που κάνουν οι ακτίνες του ήλιου αλλά και τα αναρίθμητα μοβ και πορτοκαλί κοράλλια, συνθέτουν ένα σκηνικό πραγματικά εντυπωσιακό. 
Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους που καταλήγουν στην Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Η μεγαλύτερη από τις σπηλιές είναι το λεγόμενο Κυανούν Σπήλαιο.
 
Όσοι τολμήσουν να βουτήξουν στα κρύα μπλε νερά θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Μην απορήσετε αν ακόμα και το σώμα σας φαίνεται να είναι γαλάζιο-μπλε! 
Ξενάγηση στις σπηλιές γίνεται και από τα καραβάκια που ξεκινούν από κοντινές παραλίες όπως των Αλυκών ή κάνουν το γύρο του νησιού όπου ξεκινούν από το λιμάνι της πόλης. Τα μεγαλύτερα πλοιάρια περνούν απλά απέξω από τις σπηλιές και σίγουρα δεν θα καταλάβετε και πολλά.
 Για την απόλυτη εμπειρία μπείτε σε μια από τις μικρότερες βάρκες,που μπαίνουν μέσα στα διάφορα διαμερίσματα του σπηλαίου για να δείτε τους χρωματισμούς και τους σταλακτίτες που κρέμονται από τις κορυφές των βράχων. 
Οι σπηλιές απέχουν 10 λεπτά με τα ναυλωμένα βαρκάκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.
 
tips
* Καλύτερα να πάτε νωρίς το πρωί, οι χρωματισμοί του νερού απίθανοι!
* Μελετήστε προσεκτικά τι προσφέρει η κάθε εκδρομή, προτιμήστε κάποια που να μπαίνει με βάρκα στις σπηλιές.
*Υπάρχουν εκδρομές που συνδυάζουν επίσκεψη στην παραλία Ναυάγιο και στις γαλάζιες σπηλιές. 
* Δείτε εδώ όλα τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου