Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πάμε για Windsurfing στην Κάρπαθο

Ενώ η Κάρπαθος έχει διατηρήσει το αυθεντικό ελληνικό χαρακτήρα της έχει παράλληλα να προσφέρει τις συνθήκες για ιστιοσανίδα παγκόσμιας κλάσης με πολύ όμορφο καιρό. Επιπλέον, προσφέρει μια ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα. Η Κάρπαθος διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πτήσεις από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία Σκανδιναβία, το Ισραήλ και άλλα μέρη.
 
Η περιοχή του Αφιάρτη, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και θεωρείται από τις πιο διάσημες και κατάλληλες περιοχές σε όλο τον κόσμο για το άθλημα της ιστιοσανίδας.
Η κατεύθυνση του ανέμου, η ταχύτητα και η σταθερή δύναμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τη μοναδική τοπογραφία της περιοχής καθιστά την Κάρπαθο ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη του αθλήματος.

 Απίστευτη δράση στο νερό, σε συνδυασμό με ένα διαπεραστική και συναρπαστική εμπειρία ζωής. Πέραν του ότι είναι ένα άθλημα δράσης, η Ιστιοσανίδα είναι και τρόπος ζωής. Αυτό το είδος της ζωής που αποτελείται από διάφορα στοιχεία με τα οποία πολλοί εποφθαλμιούν, αλλά λίγοι μπορούν πραγματικά να επιτύχουν.
 
Στην περιοχή λειτουργεί το  Karpathos Surf Club, από την πλευρά της παραλία του Μακρύ Γιαλού ή γνωστή ως Chicken Bay. Ο άνεμος φυσά παράκτια στα ρηχά νερά μεταλλικά και επιτυγχάνει ισχύει ανέμου μεταξύ 2 και 7 Μποφόρ. 
Προσφέρει σανίδες και πανιά προς ενοικίαση, αλλά και ειδικά μαθήματα που έχουν να κάνουν με τους νεότερους έως τους μεγαλύτερους ηλικιακά αλλά και από τον αρχάριο έως και τους ειδικούς του αθλήματος. 
 
Η Κάρπαθος έχει διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ταχύτητας από ISWC τρεις φορές φιλοξενώντας τους ταχύτερους άνδρες και γυναίκες του κόσμου στην ιστιοσανίδα.
 

 

Οι παραλίες που θεωρούνται από τις καλύτερες για windsurfing είναι: η Βαθά, η Πούντα του Νικολάκη, ο Βάλιας, ο Μακρύς Γιαλός και ο Αγριλαοπόταμος. Οι ισχυροί άνεμοι (6-8 μποφόρ), και τα βαθιά νερά χωρίς κύμα, οι εκτεταμένες παραλίες, και ο καιρός είναι πάντα ζεστός. 
Η περιοχή του Αφιάρτη, αποτελείται από τρεις όρμους / παραλίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά \ για τις διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες του κάθε επισκέπτη.
 
tips
 * Πτήσεις προς Κάρπαθο από Αθήνα, Ρόδο και Σητεία, δείτε εδώ.
 *Ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κάσο και άλλα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Βρείτε εισιτήρια εδώ.
* Μπορείτε να αποβιβαστείτε στην πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια, ή στο Διαφάνι, στη βόρεια πλευρά του νησιού., αναλόγως βέβαια με το δρομολόγιο του πλοίου. 
* Οι τιμές για τα μαθήματα windsurfing ξεκινούν από τα 25 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τη διάρκεια και το είδος. 
* Για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί, δείτε εδώ.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου