Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 10 ωραιότερα αστικά πάρκα στον κόσμο

1. Park Guell, Βαρκελώνη, Ισπανία
Φτιαγμένο από τον αρχιτέκτονα Antonio Gaudi - που έχει φτιάξει τα ομορφότερα κτίρια στη Βαρκελώνη- είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ωραία πάρκα στον κόσμο. Γεμάτο παραμυθένια κτίσματα, κίονες και πολύχρωμα παγκάκια φτιαγμένα από χρωματιστά πλακάκια και το εντυπωσιακό συντριβάνι στην είσοδο. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική μας ανάρτηση εδώ

2. Stanley Park, Βανκούβερ, Καναδάς
Σχεδόν ολόκληρο περιβάλλεται από νερό και περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 δέντρα και κήπους με τριαντάφυλλα. Ένα πάρκο ιδανικό για περίπατο, ποδήλατο, γκολφ, τζόκινγκ με θέα τους ουρανοξύστες της πόλης. 
3. Keukenhof, Lisse, Ολλανδία
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα, αρκεί να πάτε στην κατάλληλη εποχή, δηλαδή τότε που ανθίζουν οι τουλίπες. Από τα μέσα Μαρτίου και για ένα περίπου μήνα περισσότερες από 7 εκατομμύρια τουλίπες ανθίζουν εκεί, δημιουργώντας ένα απίστευτο τοπίο χρωμάτων. Αναλυτικότερα εδώ

4. City Park, Νέα Ορλεάνη, Η.Π.Α
Το πάρκο με τις περισσότερες βελανιδιές, μερικές από τις οποίες βρίσκονται εκεί για 600 χρόνια! Αγαπημένο μέρος για πικνικ στη σκιά των μεγαλόπρεπων δέντρων, βόλτα με άλογα και περιήγηση στο πάρκο των αγαλμάτων, ενώ από τον Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη, στον βοτανικό κήπο διοργανώνονται πάρτι με ζωντανή μουσική. 

5. Golden gate park, Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α
Φτιάχτηκε το 1870 και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 13 εκατομμύρια επισκέπτες! Εκεί βρίσκονται το De Young Museum, ένας όμορφος γιαπωνέζικος κήπος, λίμνη για βαρκάδα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα και δραστηριότητες. 

6. Namba parks, Osaka, Ιαπωνία
Άνοιξε το 2003 και είναι μια όαση μέσα στην πόλη φτιαγμένη μάλιστα όχι στο έδαφος αλλά πάνω σε κτίρια! Είναι ένα κτίριο γραφείων και εμπορικό κέντρο με έναν υπέροχο κήπο στην πελώρια ταράτσα που εκτείνεται σε 8 ορόφους.Εκτός  από πλούσια βλάστηση περιλαμβάνει γρασίδι, λίμνες και καταρράκτη.

7. Forest Park, St. Louis, Η.Π.Α
To πάρκο που άνοιξε το 1876, έχει φιλοξενήσει σημαντικά γεγονότα όπως οι ολυμπιάδα του 1904. Αποκαλείται "η καρδιά του St. Louiw" και περιλαμβάνει το ζωολογικό κήπο, τα μουσεία τεχνών και ιστορίας καθώς και το κέντρο επιστημών. Στις αρχές του 2000 έγινε μια μεγάλη ανακαίνιση και το πάρκο πλέον είναι πολύ όμορφο, με πολλά δέντρα, λίμνες, πηγές και πολλά πτηνά. 

8. Ibirapuera park, Sao Paolo, Βραζιλία
Ένα πάρκο με πολλά μοντέρνα κτίρια, όπως το πλανητάριο και ο χώρος συναυλιών.Τις Κυριακές δίπλα από τη λίμνη με τις πάπιες, οι κάτοικοι πηγαίνουν εκεί για ηλιοθεραπεία ή για βόλτα κρατώντας ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πάρκο. 

9. Englisher Garten, Μόναχο, Γερμανία
Ένας από τους μεγαλύτερους κήπους της Ευρώπης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατο για να εξερευνήσουν τα μονοπάτια ανάμεσα στο γκαζόν και τις γέφυρες προς στην κεντρική λίμνη με τις βάρκες. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, το πάρκο γεμίζει με κόσμο που κάνει ηλιοθεραπεία και πολλούς διψασμένους τουρίστες και ντόπιους που κατευθύνονται στον κινέζικο πύργο, μια μπυραρία που χωρά περίπου 7000 άτομα. 

10. Balboa park, San Diego, Η.Π.Α
Δίπλα στο δημοφιλή ζωολογικό κήπο και 15 μουσεία, το πάρκο περιλαμβάνει έναν κήπο με τριαντάφυλλα ο οποίος μάλιστα έχει κερδίσει βραβεία και ένα καρουζέλ του 1910 με χειροποίητα φτιαγμένα ζώα. Στον βοτανικό κήπο παρουσιάζονται περισσότερα από 2000 φυτά και μια λίμνη με νούφαρα. 

Βασισμένο σε άρθρο του travelandleisure.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου