Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

TITLIS, ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

Το χιονοδρομικό κέντρο TITLIS βρίσκεται στην κεντρική Ελβετία, στην πόλη Engelberg και είναι μοναδικό γιατί οι επισκέπτες του έχουν πρόσβαση σε παγόβουνο.
 
Περιλαμβάνει πίστες μήκους 80 χλμ, για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Η σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Μάιο.
Φυσικά, το βουνό είναι πολύ όμορφο και τον υπόλοιπο καιρό, ειδικά για τους λάτρεις της ορειβασίας και της φύσης.
Η εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα (cliff walk) 500 μέτρα πάνω από το έδαφος, πραγματικά εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη! Αφήστε κάθε υψοφοβία στην άκρη και απολαύστε την απέραντη μαγεία των πλαγιών και των χαράδρων διασχίζοντας την γέφυρα.
 
Έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος μόλις 1 μέτρο! Φτάνοντας στην πλαγιά, η διαδρομή περνά μέσα από ένα υπόγειο τούνελ για να καταλήξει σε μια πλατφόρμα παρατήρησης. Έχει το ρεκόρ της υψηλότερης κρεμαστής γέφυρας στην Ευρώπη. H είσοδος είναι δωρεάν. 
Η γόνδολα TITLIS ROTAIR, είναι μοναδική στον κόσμο, γιατί  περιστρέφεται 360 μοίρες. 
 
Η διαδρομή διαρκεί μόνο 5 λεπτά αλλά είναι άκρως εντυπωσιακή με πανοραμική θέα στις απότομες πλαγιές και τις κάτασπρες βουνοκορφές των Άλπεων.

Η παγωμένη σπηλιά (glacier cave) βρίσκεται περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του παγόβουνου και έχει μήκος 150 μέτρα. Ο πάγος εκεί είναι πραγματικά προϊστορικός! Η ατμόσφαιρα φυσικά είναι πολύ παγωμένη, περίπου -1.5˚C.

Η σπηλιά φωτίζεται με ένα μπλε-τιρκουάζ φως. Στον τοίχο, χιλιάδες μικροί κρύσταλλοι γυαλίζουν και κάνουν το μέρος μαγικό. 
Τα λιφτ που μεταφέρουν τους επισκέπτες στις πλαγιές είναι με καρέκλες. Και από εκεί φυσικά η θέα κόβει την ανάσα!
Στο στούντιο φωτογραφίας μπορείτε να φωτογραφηθείτε φορώντας παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της Ελβετίας με φόντο το βουνό φυσικά.
Στο χώρο του χιονοδρομικού λειτουργούν δύο εστιατόρια. Το ένα, Panorama Restaurant,  βρίσκεται στην κορυφή και έχει εκπληκτική θέα. Το μενού περιλαμβάνει νόστιμες πίτσες, μεγάλη ποικιλία σε μακαρόνια και γλυκά.
Το εστιατόριο self-service, έχει πολλά πιάτα, σάντουιτς, σαλάτες και πολλές γεύσεις παγωτού σε φρεσκοψημένα χωνάκια.

Πως θα πάτε
Το πιο κοντινό αεροδρόμιο είναι της Ζυρίχης.  Βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια  εδώ. Η πόλη Engelberg απέχει 2 ώρες με τρένο από το αεροδρόμιο. Από το Δεκέμβρη μέχρι τον Απρίλιο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11 το πρωί, υπάρχει λεοωφορείο που πηγαίνει απευθείας από το αεροδρόμιο στην πόλη. 
Η πιο κοντινή μεγάλη πόλη είναι η Λουκέρνη - 45 λεπτά με το τρένο "Zentralbahn".   
 
 Εικόνες από το χιονοδρομικό την Άνοιξη
tips
*Πληροφορίες και δυνατότητα κρατήσεων ski pass  θα βρείτε εδώ
* Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια για το χιονοδρομικό κέντρο. 
* Ξενοδοχεία στη Ζυρίχη και στη Λουκέρνη.
* Tα ξενοδοχεία της πόλης Engelberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου