Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Den Blå Planet, το πιο εντυπωσιακό ενυδρείο της Ευρώπης

Η ονομασία του σημαίνει "Μπλε πλανήτης" και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Αναμφίβολα είναι το πιο εντυπωσιακό ενυδρείο της Ευρώπης, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το κτίριο του. 

Η κατασκευή του είναι εμπνευσμένη από τα ρεύματα της δίνης. Από την είσοδο οι επισκέπτες κατηφορίζουν προς το κέντρο της δίνης περπατώντας ανάμεσα σε σπειροειδείς διαδρόμους. 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Manneken Pis: το σύμβολο των Βρυξελλών

Φτιάχτηκε το 1619 και είναι πασίγνωστο αξιοθέατο της βελγικής πρωτεύουσας. Θεωρείται μάλιστα το σύμβολο της πόλης.  Το όνομά του "Manneken Pis", που σημαίνει "ο μικρός που κατουράει"! Και αυτό ακριβώς είναι! Ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα που παρουσιάζει ένα αγόρι να κατουράει μέσα σε ένα μικρό συντριβάνι.
Το παράδοξο είναι πως ένα τόσο μικρό άγαλμα- έχει ύψος μόλις 61 εκατοστά- κατάφερε να γίνει τόσο διάσημο ώστε να θεωρείται ως το απόλυτο αξιοθέατο της πόλης! 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ταξίδι στα Ζαγοροχώρια

Η Ήπειρος έχει το δικό της στολίδι: τα γραφικά Ζαγοροχώρια! Όταν η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πέτρα και το ξύλο, συναντά την ειδυλλιακή φύση με τους νερόμυλους και τα πλατάνια, τότε γεννιέται ένας παραμυθένιος προορισμός. 
Πρόκειται για ένα σύνολο από 46 πετρόχτιστα χωριά χτισμένα πάνω στα βουνά, βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας προορισμός εξαιρετικά δημοφιλής και κάθε χωριό διαθέτει τη δική του μοναδική ομορφιά. 

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το βόρειο σέλας (aurora borealis) χρωματίζει τον βρετανικό ουρανό

Το μοναδικό θέαμα έκανε από την Πέμπτη 27/2/14 την εμφάνιση του σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, όπως το Essex, Gloucestershire, Norfolk, στη βορειοδυτική Αγγλία, στη Σκωτία και την βόρειο Ιρλανδία. 
Δείτε φωτογραφίες του φαινομένου από το φακό των κατοίκων αυτών των περιοχών και των ιστοσελίδων του βρετανικού τύπου.