Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στην Casa Batllo

Είναι ένα από τα ωραιότερα και εντυπωσιακότερα κτίρια του κόσμου. Ονομάζεται Casa Batllo, γνωστό και ως "το σπίτι των οστών - Casa dels ossos" και βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης. Είναι το πρώτο δημιούργημα του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Antonio Gaudi.
Ήταν παραγγελία του Josep Batlló, ο οποίος προσέλαβε τον άγνωστο τότε Gaudi για να ανακαινίσει το παλιό σπίτι που βρισκόταν εκεί. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 1906.   

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο πιο πρωτότυπος κήπος του κόσμου- Gardens by the bay

Γιατί είναι ο πιο πρωτότυπος κήπος; Γιατί είναι ο μόνος κήπος που έχει  ηλιακά δέντρα! 
Η καταπράσινη όαση ονομάζεται «Gardens by the Bay», ένα οικοσύστημα που δημιουργείται ρυθμίζει το κλίμα της περιοχής απορροφώντας τη ζέστη και δροσίζοντας τους τουρίστες που περπατούν κάτω από τον καυτό ήλιο της Σιγκαπούρης.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ξενάγηση στη Σκάλα του Μιλάνο - Teatro alla Scala

Η Σκάλα του Μιλάνο είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα όπερας στον κόσμο. και βρίσκεται στην πλατεία Piazza della scala στο κέντρο της πόλης. 
Το κτίριο είναι σχετικά απλό εξωτερικά, το εσωτερικό του όμως είναι πανέμορφο! Μια τεράστια σάλα αναμονής πριν τις παραστάσεις, στολισμένη με πολυελαίους, γυαλιστερά πατώματα, ένα πιάνο και προτομές διάσημων συνθετών. 

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης (Budapest zoo)

Θεωρείται ως ο πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης, χάρη στο συνδυασμό της αρχιτεκτονικής και του φυσικού περιβάλλοντος. 
Περνώντας την πύλη με τους πέτρινους ελέφαντες, οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα χώρο γεμάτο ψηλά δέντρα και φυσική ομορφιά.