Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα 20 πιο χρωματιστά τοπία στον κόσμο (Πρώτο μέρος)

Δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο, με απίστευτα χρώματα και συνδυασμούς! Κάποια μοιάζουν εξωγήινα, άλλα σαν πίνακες ζωγραφικής και άλλα εντελώς παραμυθένια. 

Ιπτάμενος θερμοπίδακας, Fly Geyser, Nevada, Η.Π.Α

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

TITLIS, ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

Το χιονοδρομικό κέντρο TITLIS βρίσκεται στην κεντρική Ελβετία, στην πόλη Engelberg και είναι μοναδικό γιατί οι επισκέπτες του έχουν πρόσβαση σε παγόβουνο.
 
Περιλαμβάνει πίστες μήκους 80 χλμ, για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Η σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Μάιο.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Χειμερινή απόδραση στην Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι χτισμένη στις νότιες ράχες του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900-1.000 μέτρα, αριθμεί 4.200 κατοίκους περίπου και 160χλμ από την Αθήνα.
Αγαπημένος προορισμός για αποδράσεις τα σαββατοκύριακα, κυρίως το χειμώνα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε και φέτος στο Ρίο της Βραζιλίας. Έχει ύψος 85 μέτρα και ζυγίζει 542 τόνους!
Πλήθος κόσμου από τη Βραζιλία αλλά και πολλοί τουρίστες βρέθηκαν στην γιορτή για το άναμμα του δέντρου, που έγινε πριν λίγες μέρες. 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η γιορτή των 3 μάγων στη Βαρκελώνη

Στην Ισπανία τα δώρα δεν τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης αλλά οι 3 βασιλιάδες ή αλλιώς οι 3 μάγοι. Η παρέλαση των τριών μάγων γίνεται κάθε χρόνο στις 5 Ιανουαρίου- την παραμονή της μέρας των τριών μάγων - Día de los Reyes Magos, που είναι αργία για τους Ισπανούς. 

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Aqua Dome: Ιαματικά λουτρά και σπα με θέα τις Άλπεις

Ένα σπα αλλιώτικα από τα άλλα, με θερμά ιαματικά λουτρά από νερά που πηγάζουν βαθιά μέσα από τη γη, σε ένα τοπίο μαγευτικό και άκρως αλπικό!
Το Aqua Dome Spa Center βρίσκεται στην πόλη Längenfeld, στην ευρύτερη περιοχή του Τιρόλο στην Αυστρία, μέσα στα βουνά Ötztal. 

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βόλτα στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ στο Southbank του Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για τα Χριστούγεννα, και ένας από τους λόγους είναι το χειμερινό φεστιβάλ στο Southbank center, δίπλα στον Τάμεση.
Ένα φεστιβάλ σε μια πανέμορφη τοποθεσία με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στην Ονειρούπολη, το χωριό του Άη-Βασίλη στη Δράμα

Άνοιξε και για αυτά τα Χριστούγεννα το χωριό του Άη- Βασίλη, η γνωστή πλέον Ονειρούπολη Δράμας. 
Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης μεταμορφώνονται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με το σπίτι του Άη Βασίλη και πολλά ξύλινα σπιτάκια με δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά.