Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να επισκεφτείτε το 2015

Washington DC, Η.Π.Α
 
Μια από τις καλύτερες πόλεις γεμάτη μουσεία και μνημεία, με κορυφαίο φυσικά το διάσημο μουσείο Smithsonian. Το 2015 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη δολοφονία του Abraham Lincoln και πολλά αντικείμενα, όπως το όπλο, το καπέλο και άλλα πολλά, θα παρουσιαστούν σε έκθεση.

El Chalten, Αργεντινή
Μια πόλη περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά και γεμάτη φυσικά τοπία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως λίμνες, παγόβουνα και καταρράκτες στο Parque Nacional Los Glaciares.Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο παγωμένο μέρος εκτός των πολικών περιοχών και έχει γίνει η πρωτεύουσα της Αργεντινής για trekking.

Μιλάνο, Ιταλία
Το Μιλάνο είναι η πόλη του πλούτου και της κομψότητας. Το 2015 η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας θα υποδεχτεί διάφορους επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθώς θα φιλοξενήσει την έκθεση  Expo 2015- από Μάιο μέχρι Οκτώβριο με έμφαση στο φαγητό.

Zermatt, Ελβετία
Οι λάτρεις των ορεινών σπορ επισκέπτονται το Matterhorn, που υψώνεται πάνω από το Zermatt. Το 2015 το τουριστικό αυτό θέρετρο 150 χρόνια από την πρώτη ανάβαση! Ο Edward Whymper οδήγησε μια ομάδα εφτά ορειβατών στην κορυφή του βουνού ύψους 4478 μέτρα, τον Ιούλιο 1865, από τους οποίους τέσσερις σκοτώθηκαν στην κάθοδο. 

Valletta, Μάλτα
Η πρωτεύουσα της Μάλτα περνά από αρχιτεκτονική αναδόμηση με πολλά νέα εντυπωσιακά κτίρια, όπως το κοινοβούλιο και το υπαίθριο αμφιθέατρο. Παράλληλη η παραδοσιακή πόλη είναι το τέλειο σκηνικό του 17ου αιώνα. Καθώς συμπληρώνονται 450 χρόνια από την μεγάλη πολιορκία, η πόλη γιορτάζει με αποκορύφωμα την 8η Σεπτεμβρίου, που είναι η μέρα της νίκης. 

Plovdiv, Βουλγαρία
Μια παλιά πόλη, με φόντο τα βουνά της Ροδόπης, και ιστορικούς θησαυρούς  όπως τα ερείπια του ρωμαϊκού θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπαλαίωση στα περισσότερα ιστορικά θέατρα, έχουν φτιαχτεί μουσεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Salisbury, Αγγλία
 
Για πολλά χρόνια το Salisbury λειτουργούσε ως σύντομος σταθμός των ταξιδιωτών στο δρόμο προς το Stonehenge. Αλλά το 2015 η αγγλική πόλη προετοιμάζεται να υποδεχτεί πολλούς επισκέπτες, καθώς είναι η 800η επέτειος του μεγαλύτερου θησαυρού της, την  Magna Carta, με πολλές εκθέσεις και εορτασμούς.   

Βιέννη, Αυστρία
Μαγευτική πόλη η πρωτεύουσα της Αυστρίας, γνωστή ως η πόλη της μουσικής αλλά και του Μότσαρτ. Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το διάσημο Ringstrasse που περιλαμβάνει μερικά από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, όπως την όπερα και το Rathaus,- το δημαρχείο, και θα γίνουν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης είναι και η οικοδέσποινα της Eurovision!

Chennai, Ινδία
 
H δημιουργία του Chennai Metro, με υπερσύγχρονα κλιματιζόμενα τρένα, κάνει την πόλη προσβάσιμη και αναβαθμίζει το προφίλ της. Υπάρχουν πολλά να δει κανείς, όπως μουσεία, ναούς με αγάλματα, τείχη, παραλία 3 χλμ σε μια πόλη που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ταινιών στην Ινδία, γνωστή ως ‘Kollywood’!

Τορόντο, Καναδάς
Η πολυπολιτισμική μεγαλούπολη υπόσχεται να είναι ακόμα πιο όμορφη και ζωντανή το 2015. Υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 επισκέπτες θα φτάσουν εκεί για τους Παναμερικανικούς αγώνες και οι ετοιμασίες ολοκληρώνονται, με καινούριες γραμμές τρένου, νέα εστιατόρια και πολλά δημόσια έργα.

Πηγή: LonelyPlanet
Επιμέλεια και μετάφραση: traveltipsgr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στις ΗΠΑ είναι χρήσιμο να γνωρίζουν του περιορισμούς και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν γι ένα τέτοιο ταξίδι το άρθρο στο παρακάτω link βοηθάει ιδιαίτερα
    ESTA VISA για ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή