Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ξενάγηση στη Γένοβα (Genova)

Η Γένοβα, η επονομαζόμενη "la Superba" (η Εκπληκτική), είναι μια πόλη που εντυπωσιάζει βαθιά τον επισκέπτη. Χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα στη θάλασσα και τους λόφους της Liguria (Λιγουρία), αυτή η πόλη με την μακραίωνη και πολυκύμαντη ιστορία ανηφορίζει από το λιμάνι αλλάζοντας όψη σε κάθε βήμα. 
Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα το 2004, η Γένοβα έχει δεκάδες μουσεία και γκαλερί, ένα διάσημο θέατρο και το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ευρώπη.
Η Γένοβα είναι η  γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και, όπως είπε ο Κάρολος Ντίκενς το 1844, μια πόλη με απρόσμενες αντιθέσεις. 
Αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόροι του 19ου αιώνα και χρυσοποίκιλτες μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη και ανήλιαγα μεσαιωνικά καλντερίμια. Στα στενά και σκοτεινά δρομάκια θα ανακαλύψετε εστιατόρια και μπαράκια υψηλής αισθητικής. 
File:Corso Italia Boccadasse 1.jpg
Η Γένοβα καλεί τον επισκέπτη να την εξερευνήσει και να χαθεί στη μεσαιωνική της συνοικία, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη: η περιπλάνηση είναι μέρος της όλης εμπειρίας. Το πανεπιστήμιο της Γένοβας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ιταλία και ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός εγγυάται έντονη νυχτερινή ζωή.
Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι:
Η οδός Via Garibaldi, η οποία το 2006 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, περιστοιχίζεται από τα αναγεννησιακά παλάτια που έχτισαν οι πλουσιότερες οικογένειες της Γένοβας τον 16ο και 17ο αιώνα. 
Το Palazzo Bianco φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή έργων Ιταλών και Φλαμανδών ζωγράφων όπως ο Rubens, ο Van Dyck και ο Caravaggio. 
To Palazzo Rosso επίσης ξεχωρίζει για τη μοναδική συλλογή του, δωρεά της οικογένειας Brignole-Sale που συνέλεξε τα έργα σε διάστημα δύο αιώνων.
Η piazza de Ferrari με την όπερα, το παλάτι των Δόγηδων και το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος. 
H όπερα
Το Μουσείο Της Θάλασσας "galata Museo Del Mare" που είναι το μεγαλύτερο μουσείο του είδους του στη Μεσόγειο και εκ των ων ουκ άνευ για όσους θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος το ποντοπόρο παρελθόν της Γένοβας.
Το υπέροχο ενυδρείο, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη: 10.000 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση!
Πολύ εντυπωσιακή η βιόσφαιρα
Μια τεράστια κατασκευή, ο Ανελκυστήρας Bigo, που θυμίζει αράχνη και σας επιτρέπει να δείτε την πόλη από ύψος 40 μέτρων. Θα εντυπωσιαστείτε!
Ο καθεδρικός ναός της Γένοβας, San Lorenzo, με την υπέροχη ριγωτή μαρμάρινη πρόσοψη.
Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, με πανέμορφο εσωτερικό διάκοσμο ο οποίος περιλαμβάνει και μια βόμβα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν έχει εκραγεί!!
 







Η μεσαιωνική συνοικία της Γένοβας, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης με τα δαιδαλώδη δρομάκια της (carrugi). 
Porta Soprana, η κύρια είσοδος της παλιάς πόλης
Ερείπια στην παλιά πόλη
 
Τα κτίρια φτάνουν τους έξι ορόφους και τα στενά δρομάκια με πλάτος που σε κάποια σημεία δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα, φιλοξενούν ωραία εστιατόρια, μπαρ και μαγαζιά. Είναι αναπόφευκτο να χαθείτε οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το!
Μια μικρή, πολύ όμορφη πλατεία, Piazza San Matteo, έδρα της πανίσχυρης οικογένειας Doria επί 500 χρόνια. Επισκεφθείτε επίσης την εκκλησία του San Matteo που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, και θαυμάστε το περιστύλιο που προστέθηκε τον 14ο αιώνα.
Palazzo Reale: Ανεβείτε στο δεύτερο όροφο αυτού του παλατιού του 17ου αιώνα για την 45λεπτη ξενάγηση στα αγγλικά ή ιταλικά ανάλογα με την εθνικότητα των επισκεπτών. Το εσωτερικό δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία 200 χρόνια. 
Galeone Neptune: Αντίγραφο πειρατικό πλοίο του 17ου αιώνα, κοντά στο ενυδρείο
Camogli: Ένα γραφικό ψαροχώρι 20 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Γένοβας που ξεχωρίζει για τα έντονα χρώματα των προσόψεων των σπιτιών του. Αγαπημένος προορισμός για το Καλοκαίρι καθώς διαθέτει ωραία παραλία. 
Μπορείτε είτε να πάρετε βαρκάκι από τη Γένοβα είτε να φτάσετε με το τρένο από τον σταθμό Stazione Principe. Από το Camogli μπορείτε να πάρετε το βαρκάκι  για το πανέμορφο μοναστήρι San Fruttuoso του 10ου αιώνα.
tips
* Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τα μουσεία της Γένοβας, προμηθευτείτε την ειδική κάρτα (πωλείται σε όλα τα μουσεία). Επιτρέπει ελεύθερη είσοδο σε 22 μουσεία της Γένοβας και εκπτώσεις σε άλλα. 
* Στο ιστορικό κέντρο της πόλης κυκλοφορούν μόνο πεζοί γιατί οι δρόμοι είναι μικροί. Η πόλη διαθέτει αρκετές γραμμές λεωφορείων και μια γραμμή μετρό. 
* Δοκιμάστε την σπεσιαλιτέ της περιοχής, μακαρόνια με σάλτσα πέστο!
* Θα πάτε εύκολα από το Μιλάνο, που απέχει 118 χλμ. 
* Τα ξενοδοχεία της πόλης

Με πληροφορίες από www.arrivalguides.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου