Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ

Κάθε επισκέπτης του Άμστερνταμ, της Βενετίας του Βορρά όπως αποκαλείται, πρέπει να κάνει μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης. 
Η κρουαζιέρα στα κανάλια είναι η μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. 
Υπάρχουν περίπου 170 πλοία που περιδιαβαίνουν τα νερά, ώστε οι επισκέπτες να δουν την πόλη από άλλη οπτική γωνία. 
Μπορείτε να επιλέξετε την κρουαζιέρα που ταιριάζει με το πρόγραμμά σας αλλά και την οικονομική σας δυνατότητα. 
Οι πρωινές κρουαζιέρες - από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα-έχουν διάρκεια 75 λεπτά περίπου, με συχνότητα αναχώρησης κάθε 15 - 30 λεπτά  το καλοκαίρι και κάθε μία ώρα για τις υπόλοιπες εποχές. Το κόστος είναι 15 € για τους μεγάλους και  7,5€ για παιδιά 5-12 ετών. 
Σε κάποιες κρουαζιέρες υπάρχει μεσημεριανός μπουφές, με εισιτήριο 45 ευρώ περίπου. 
Οι απογευματινές κρουαζιέρες είναι ίσως οι πιο ρομαντικές, γιατί γίνονται στο ηλιοβασίλεμα. Τα κτίρια φωτίζονται και αντανακλούν στα νερά και έτσι ένα μαγευτικό παραμυθένιο τοπίο διαμορφώνεται. 
Διαρκεί 90 λεπτά και αναχωρεί στις 8 το απόγευμα. Το καλοκαίρι υπάρχουν επίσης δύο ακόμα αναχωρήσεις, στις 9 και στις 10 το βράδυ. Το εισιτήριο στοιχίζει 17,5 € και 15€ για τα παιδιά. 
Υπάρχουν και οι βραδινές κρουαζιέρες με φαγητό, συνήθως κάθε Σάββατο (Παρασκευή και Κυριακή το καλοκαίρι) γύρω στις 8, με διάρκεια  2,5  ώρες. Το κόστος είναι περίπου 67 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό 4 πιάτων, κρασί, μπύρα, καφέ και τσάι.  Ένα ενδεικτικό μενού μπορείτε να δείτε εδώ
Για όσους θέλουν να περάσουν περισσότερη ώρα στα πλοιάρια των καναλιών υπάρχει το Hop-on Hop-off Canal Tour, με το οποίο μπορείτε να σταματάτε σε κάποιο σημείο που κάνει στάση και να ανεβείτε πάλι όσες φορές θέλετε. 
Το εισιτήριο με διάρκεια 24 ωρών στοιχίζει 20 ευρώ και με διάρκεια 48 ωρών στοιχίζει 33 ευρώ. 
Τα παραδοσιακά κτίρια στο κέντρο της πόλης
Συνάντηση πλοιαρίων!
Πέρασμα κάτω από γέφυρα
Τα πλοιάρια είναι σκεπαστά
Κοντά στο λιμάνι
Οι κρουαζιέρες γίνονται ακόμα και το χειμώνα, όταν δεν είναι εντελώς παγωμένα τα κανάλια
tips
*Για να δείτε όλες τις δυνατότητες για κρουαζιέρα την εποχή που θα πάτε, πάρτε τα σχετικά φυλλάδια από το γραφείο τουριστών ή από το ξενοδοχείο που μένετε ή από τα σημεία αναχώρησης των πλοιαρίων, κοντά στον κεντρικό σταθμό.
* Δείτε εδώ όλα τα ξενοδοχεία της Ολλανδικής πρωτεύουσας. 
* Η πτήση για Άμστερνταμ διαρκεί περίπου 3 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου