Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ξενάγηση στο κάστρο Hohensalzburg

Το κάστρο Hohensalzburg - στα γερμανικά λέγεται Festung Hohensalzburg και σημαίνει "Υψηλό φρούριο του Σάλτσμπουργκ , βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο και φαίνεται σχεδόν από ολόκληρη την πόλη. 
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης και με αρκετά παλιά ιστορία, αφού η ανοικοδόμηση του ξεκίνησε το 1077. 

Βρίσκεται στα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, γεμάτο ιστορίες, μύθους και θρύλους. Κάθε επισκέπτης της πόλης αφιερώνει κάποιες ώρες στην περιήγηση του κάστρου και για να απολαύσει την πανοραμική θέα από το παρατηρητήριο.  
Krautturm - O πύργος της πυρίτιδας, περιλαμβάνει ένα μεγάλο μεταλλικό αερόφωνο με που αποτελείται από200 σωλήνες. Είναι γνωστό και ως Salzburger Stier, που σημαίνει "Ταύρος του Σάλτσμπουργκ". Από την Κυριακή των Βαΐων και ως τις 31 Οκτώβρη, ηχεί σε καθημερινή βάση στις 7 και 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.  
 
 
Στο μουσείο του κάστρου παρουσιάζεται η ιστορία του, διάφορα ευρήματα από ανασκαφές στην περιοχή, κυρίως ρωμαϊκά νομίσματα, ένα μεσαιωνικό σύστημα θέρμανσης, όπλα, πανοπλίες, έπιπλα και πολλά άλλα!
To μουσείο της μαριονέτας είναι πραγματικά πολύ καλό, καθώς έχει κούκλες από  τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ, αλλά και άλλες πολλές από γεγονότα στην ιστορία της πόλης. 
Οι μαριονέτες από τον Μαγικό Αυλό
Πρόσβαση
Η πρόσβαση γίνεται με το τελεφερίκ ή με ανάβαση με μονοπάτι- προτείνουμε την άνεση του τελεφερίκ για να έχετε αντοχές να δείτε το κάστρο. Ο σταθμός του τελεφερίκ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης - Festungsgasse
Η "fortress card" στοιχίζει 11,30 € / 6,5 € για τα παιδιά και περιλαμβάνει τις διαδρομές με το τελεφερίκ,  Audio guide σε 9 γλώσσες- όχι στα ελληνικά-, ξενάγηση στα δωμάτια, το μουσείο του κάστρου, το μουσείο Rainer Regiments, το μουσείο της μαριονέτας, την έκθεση φωτογραφίας, την είσοδο στις εκκλησίες και μια ανάβαση/κατάβαση του βουνού με το ασανσέρ του κάστρου.  Η είσοδος μόνο στους χώρους του κάστρου - από το μονοπάτι δηλαδή, στοιχίζει 8 €/ 4€ το παιδικό. Η ανάβαση από το στενό μονοπάτι διαρκεί περίπου 20 λεπτά. 
Ωράριο
Το κάστρο είναι ανοιχτό καθημερινά 9:30-5:00 από Οκτώβριο έως Απρίλιο και 9:00- 7:00 από Μάιος έως Σεπτέμβριο. 
Μοναδικό χειμερινό τοπίο 
 
 Η νυχτερινή άποψη της πόλης
 Το κάστρο όπως φαίνεται από την πόλη
Η θέα από το κάστρο
 Πανοραμική θέα από το κάστρο
tips
* To Σάλτσμπουργκ απέχει:
115 χλμ από Μόναχο
235 χλμ από Νυρεμβέργη
255 χλμ από τη Βιέννη (Λιγότερο από 3 ώρες με τρένο)
Τα καλύτερα αξιοθέατα του Σάλτσμπουργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου