Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Το μουσείο των πλοίων των Βίκινγκς

Το μουσείο των Βίκινγκ βρίσκεται στην πόλη Ρόσκιλε (Roskilde) στα δυτικά της Κοπεγχάγης. Το Ρόσκιλε είναι μια όμορφη πόλη με πολλά αξιοθέατα και για να πάτε στο μουσείο θα περάσετε αρκετά από αυτά. Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στον κόλπο του Ρόσκιλε, όπου και βρέθηκαν κάποια από τα πλοία των βίκινγκς. 
Στο κεντρικό κτίριο του μουσείου μπορείτε να δείτε ό,τι απομένει από πέντε μεγάλα πλοία των Βίκινγκς, όπως βρέθηκαν στον πυθμένα της θάλασσας.


Υπάρχουν ακόμα δύο ανακατασκευασμένα μέρη από πλοία των Βίκινγκ, στα οποία μπορείτε να μπείτε ντυμένοι με τα ρούχα της εποχής και να δοκιμάσετε κάποια από τα παιχνίδια των Βίκινγκς.

Στο μουσείο υπάρχουν ακόμα πολλά ανακατασκευασμένα πλοία των Βίνινγκ, τα οποία μάλιστα φτιάχνονται με τις ίδιες μεθόδους και εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή.


Η ανακατασκευή του μεγαλύτερου πλοίου, μήκους 30 μέτρων, άρχισε το 2000 και ενδέχεται να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2004. Μάλιστα το 2007 το πλοίο θα ταξιδέψει μέχρι το Δουβλίνο, όπου και κατασκευάστηκε το μοντέλο για αυτήν την κατασκευή το 1000 μ.Χ. Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου είναι δυνατόν να δείτε πως ανακατασκευάζονται τα πλοία αυτά.
 
   
Θα έχετε την ευκαιρία. αν το επιθυμείτε, να ταξιδέψετε στο φιόρδ με ένα τέτοιο πλοίο  για λίγη ώρα. Μην νομίζετε όμως ότι είναι εύκολο. Θα πρέπει να μάθετε να κάνετε κουπί μαζί με τους συνεπιβάτες σας! Τα πλοία αυτά φυσικά δεν διαθέτουν μηχανή...!!
tips
* Μπορείτε να πάτε εκεί με το τρένο, η διαδρομή είναι περίπου 40 λεπτά από τον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης. Φτάνοντας στο σταθμό του Ρόσκιλε θα περπατήσετε 20 λεπτά για το μουσείο.  
* Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 80 -115DDK, ανάλογα με την εποχή που θα πάτε- δηλαδή το καλοκαίρι είναι πιο ακριβό! Για τα παιδιά μέχρι 17 χρονών είναι δωρεάν!
* Είναι ανοιχτό καθημερινά 10-4 και έως τις 5 από Μάιο έως Αύγουστο.
* Τα ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης
* Ξενάγηση της πόλης με το ανοιχτό λεωφορείο. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου