Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τα 20 πιο εντυπωσιακά παλάτια στον κόσμο (Πρώτο Μέρος)

1. Απαγορευμένη πόλη, Forbidden city, Πεκίνο, Κίνα
Χτισμένη στις αρχές του 1400, η απαγορευμένη πόλη αποτελούσε βασιλικό παλάτι από τη Δυναστεία των Ming μέχρι το τέλος της Δυναστείας των Quing. Βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνο και τώρα πλέον στεγάζει το μουσείο του παλατιού. Αποτελείται από 980 κτίρια έκτασης 720.000 τ.μ.

2. Παλάτι Himeji, Οσάκα, Ιαπωνία
Αρχικά ήταν φρούριο, ενώ το 1346 μετατράπηκε σε παλάτι. Βρίσκεται σε ύψωμα, πάνω από την πόλη Himeji, κοντά στην Οσάκα και περιβάλλεται από κερασιές. Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό ξύλινο παλάτι με πέντε ορόφους και άλλα τρία μικρότερα κτίρια που μοιάζει με λαβύρινθο!

3. Potala Palace, Θιβέτ
Βρίσκεται στην περιοχή Lhasa, της αυτόνομης περιοχής του Θιβέτ, σε ύψος 130 μέτρων πάνω από την κοιλάδα. Έχει ύψος 170 μέτρα και είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό και αποτελούσε την κατοικία των Δαλάι Λάμα για πολλά χρόνια.

4. Αλάμπρα, Γρανάδα, Ισπανία
Είναι ένα συγκρότημα με παλάτι και κάστρο, και βρίσκεται στην Γρανάδα της Ανδαλουσίας. Φτιάχτηκε ως ΄φρούριο το 888 και έγινε βασιλικό παλάτι το 1333, από τον Σουλτάνο Yusuf. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισπανίας, με πολλούς επισκέπτες να καταφθάνουν στην Γρανάδα απλά για να δουν το παλάτι της Alhambra.

5. Το παλάτι των Βερσαλιών, Γαλλία
Αρχικά ήταν κυνηγετικό σπίτι, χτισμένο το 1624 από τον Λουδοβίκο 13ο. Την εποχή που φτιάχτηκε το παλάτι, η περιοχή ήταν ένα χωριό, ενώ σήμερα αποτελεί πλούσιο προάστιο του Παρισιού- απέχει μόλις 20χλμ. Καθημερινά πλήθος κόσμου επισκέπτεται το παλάτι που έχει διατηρηθεί με τα έπιπλα της εποχής και περιλαμβάνει εντυπωσιακούς κήπους.

6. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, Λονδίνο, Αγγλία
Σύμβολο της βρετανικής πρωτεύουσας και εν ενεργεία βασική κατοικία, το εντυπωσιακό κτίριο προσελκύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να φωτογραφηθούν με φόντο το παλάτι, τις ιδιαίτερες πύλες, το άγαλμα μπροστά του αλλά και τους φρουρούς με την κόκκινη στολή και το χαρακτηριστικό μαύρο ψηλό καπέλο. Επίσκεψη μέσα σε κάποιο τμήμα του παλατιού, επιτρέπεται μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Μπορείτε όμως να επισκεφτείτε τους βασιλικούς στάβλους με τα άλογα και τις άμαξες, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς επίσης και το royal park για μια ρομαντική βόλτα.

7. Grand Palace, Μπανκογκ, Ταϊλάνδη
Στην μέση της πόλης στέκεται το Μεγάλο Παλάτι με τις χρυσές κορυφές του που μοιάζουν να φτάνουν τον ουρανό. Αυτό το συγκρότημα, που αποτελείται από πάρα πολλά δωμάτια, είναι βασιλική κατοικία από το 1782 έως και σήμερα. Μέρους του παλατιού έχει γίνει μουσείο, ενώ το υπόλοιπο είναι βασιλικά γραφεία.

8. Παλάτι Schönbrunn, Βιέννη, Αυστρία
Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της αυστριακής πρωτεύουσας, χτισμένο ανάμεσα στο 1696 και 1712, παραγγελία του αυτοκράτορα Λεοπόλδου και επίσημο παλάτι της Μαρία Θηρεσία. Αποτελείται από 1441 δωμάτια, γεμάτα έπιπλα της εποχής, πολυτελή διακοσμητικά καθώς και τεράστιους κήπους με συντριβάνι, λουλούδια και αγάλματα. Φροντίστε να έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας για να το εξερευνήσετε και να φτάσετε ως το τέλος του κήπου, στο Gloriette! Δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο καταπληκτικός ζωολογικός κήπος.

9. Εθνικό Παλάτι Pena, Πορτογαλία
Στέκεται στην κορφή ενός λόφου και έχει θέα στην πόλη Σίντρα. Είναι εμφανές ακόμα και από τη Λισαβόνα! Το παλάτι με τα χρώματα, τους πύργους και τον όμορφο μπλε θόλο, θεωρείται ένα από τα εφτά θαύματα της χώρας και είναι πράγματι μοναδικό και ξεχωριστό.

10. TopKapi, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Όταν ο Σουλτάνος Mehmet κατέλαβε την Πόλη, το 1453, παρήγγειλε την ανέγερση μιας νέας κατοικίας- έτσι φτιάχτηκε το παλάτι που σήμερα ονομάζεται TopKapi. Περιλαμβάνει τέσσερις κεντρικές αυλές με πολλά μεγάλα και μικρά κτίρια και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης.
Θα συνεχίσουμε με τα άλλα 10 πιο εντυπωσιακά παλάτια στον κόσμο, στο δεύτερο μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου