Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Εκδρομή στο μοναστήρι Strahov στην Πράγα

Το μοναστήρι, το οποίο έγινε γνωστό ως το μοναστήρι του Στράχοφ, δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό ως το 1143 όταν μια ομάδα Πρεμονστρατενσιανών εγκαταστάθηκε εκεί. Είναι ένα Ρωμαιοκαθολικό Τάγμα που ιδρύθηκε το 1120 από τον Άγιο Νόρμπερτ και γι’ αυτό το λόγο τα μέλη του τάγματος είναι επίσης γνωστά ως Νορμπερτιανοί ή Λευκό Τάγμα. 
 Η περιοχή του μοναστηριού περιλαμβάνει την Εκκλησία του Αγίου Ροτς, την Εκκλησία της Αναλήψεως της Θεοτόκου, όπου ο Μότσαρτ λέγεται ότι έπαιξε το εκκλησιαστικό όργανο το 1787, την Πινακοθήκη του Στράχοφ, αλλά και την μοναδική βιβλιοθήκη Στράχοφ.


Η Αίθουσα της Φιλοσοφίας είναι διώροφη, χρονολογείται από το 1780 και ολόκληρη η οροφή της καλύπτεται από μια εξαιρετικής ομορφιάς σύνθεση με τίτλο «Η Πνευματική Ανάπτυξη της Ανθρωπότητας», ένα δημιούργημα του Φραντς Μάουλμπερτς. 
Ο διάδρομος αυτός θα σας οδηγήσει στην Αίθουσα της Θεολογίας η οποία έχει μια καμπυλωτή οροφή στολισμένη με γύψινα διακοσμητικά σε στυλ Μπαρόκ. Η αίθουσα χρονολογείται από το 1679 και κατασκευάστηκε από τον Τζιοβάνι Όρσι. Oι τοίχοι στην Αίθουσα της Θεολογίας είναι γεμάτοι με περίτεχνα σκαλιστές βιβλιοθήκες με πολύτιμους τόμους και χειρόγραφα. 
  
Είναι ένα μέρος που αξίζει να δείτε αν βρίσκεστε στην τσέχικη πρωτεύουσα και έχετε χρόνο. Είναι ένα μέρος που μαγεύει τους επισκέπτες και μεταδίδει μια ηρεμία αλλά και τη λάμψη του παρελθόντος. 

O καλύτερος τρόπος για να πάει κάποιος εκεί είναι με το τραμ Νο 22, στάση Pohorelec. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες εισόδου και άλλα μπορείτε να δείτε εδώ
Το κτιριακό συγκρότημα είναι πανέμορφο και εσωτερικά. Μεγάλος αριθμός τουριστών επισκέπτεται το μοναστήρι και σχεδόν σε όλα τα πακέτα εκδρομών στην Πράγα περιλαμβάνεται έστω μια σύντομη στάση εκεί. Πάντως εμείς εντυπωσιαστήκαμε κυρίως από την αίθουσα με τα βιβλία. 

tips
* Δείτε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Πράγας
Κάντε βαρκάδα στην Πράγα
*Περπατήστε στο χρυσό σοκάκι της Πράγας
* Ανεβείτε στο λόφο Πέτριν
* Διασχίστε την εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου
* Δείτε τον τοίχο του John Lennon
* Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρουμλοβ με το κάστρο 
* Βρείτε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου