Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Tα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Δουβλίνου

Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, μια όμορφη πόλη με πολύ πράσινο, πολλά ιστορικά κτίρια και ενδιαφέρονται αξιοθέατα. Ας δούμε τα 10 καλύτερα από αυτά, σύμφωνα με την επίσημη τουριστική σελίδα της πόλης.

http://www.booking.com/city/ie/dublin.html?aid=370440



1. Η αποθήκη της Guiness
Ένας χώρος αφιερωμένος στην διάσημη μπύρα, εθνικό ποτό - μαζί με του ουίσκι- της Ιρλανδίας. Το εργοστάσιο, έκτασης 260 στρεμμάτων, ήταν το μεγαλύτερο ζυθοποιείο της Ευρώπης και το μόνο που εκείνη την εποχή - το 1759 που ξεκίνησε η επιχείρηση- είχε δική του παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Η έκθεση καλύπτει όλες τις πτυχές της παραγωγής της μπύρας και στο τέλος σας κερνάνε μια παγωμένη μπύρα Guiness.
Πληροφορίες
Πρόσβαση με το λεωφορείο 123 που ξεκινά από την οδό 'Connell. Το εισιτήριο είναι λίγο τσιμπημένο - 18 ευρώ οι ενήλικες και 6,5ο ευρώ τα παιδιά - στην τιμή περιλαμβάνεται ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα και αναψυκτικό για τα παιδιά. Ανοιχτό καθημερινά 9:30- 5:00.

2. Ο ζωολογικός κήπος
Είναι ο δεύτερος παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης (μετά από τον ζωολ.κήπο της Βιέννης), καθώς δημιουργήθηκε το 1830. Βρίσκεται στο πάρκο Phoenix και περιλαμβάνει πολλά είδη ζώων, όπως γορίλες, τίγρεις, κόκκινο πάντα, ασιατικούς ελέφαντες, ταπίρ, λύκους και άλλα.
  
 
Πληροφορίες
Πρόσβαση με τα λεωφορεία  25, 26, 46A, 66 / 66A / 66B, 67, 69. Το εισιτήριο στοιχίζει €16.80 και €12.00 για παιδιά 3-16 ετών. Είναι ανοιχτά όλο το χρόνο και κάθε μέρα από τις 9:30 το πρωί, ενώ η ώρα κλεισίματος διαφέρει ανάλογα με την εποχή(4:30, 5:00 ή 6:00)

3. Aquazone, National Aquatic Centre




Το Aquazone, είναι ένα από τα πιο καινοτόμα υδάτινα πάρκα της Ευρώπης, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Γιγάντιες νεροτσουλήθρες, πειρατικό καράβι, πισίνα με κύματα και άλλα πολλά σας περιμένουν για ώρες διασκέδασης, αδρεναλίνης ή χαλάρωσης!


Πληροφορίες
Βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Μ50, λίγο έξω από την πόλη. Θα πάτε με τα λεωφορεία 38 ή 38Α από το κέντρο της πόλης. Τιμές και ωράριο θα δείτε εδώ.

4. Εθνική Πινακοθήκη
Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερους από 2.500 πίνακες και περίπου 10.000 άλλα έργα, όπως σχέδια και γλυπτά. Φιλοξενεί έργα κάθε μεγάλης ευρωπαϊκής σχολής καλών τεχνών, ιρλανδέζικους πίνακες και έργα των Vermeer, Caravaggio, Picasso, Van Gogh και Monet.
 
Πληροφορίες
Είναι ανοιχτή καθημερινά 9:30-5:00, έως τις 8:30 κάθε Πέμπτη. Την Κυριακή και τις αργίες από τις 11 ως τις 5:30. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και η είσοδος είναι δωρεάν.

5.Βιβλίο του Κελς, Trinity College
 
Το βιβλίο του Κελς, είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποκτήματα της πόλης. Πρόκειται για ένα όμορφα εικονογραφημένο ιστορικό χειρόγραφο που χρονολογείται από το 800 μ.Χ.  Περιέχει 680 σελίδες στα λατινικά, με κομμάτια από τα τέσσερα Ευαγγέλια. Εκτίθεται στην παλιά βιβλιοθήκη του διάσημου κολεγίου Trinity , μαζί με άλλα 4 εκατ. βιβλία!
Πληροφορίες
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή καθημερινά 9-4, με εισιτήριο 10 ευρώ.

6. Εθνικοί βοτανικοί κήποι
Εντυπωσιακοί κήποι, με περισσότερα από 15.000 είδη φυτών από όλο τον κόσμο. Ιδανικό μέρος για περίπατο και ξεκούραση γύρω από την λίμνη, την αλπική πλαγιά ή τον κήπο με τα τριαντάφυλλα.
Πληροφορίες
Οι κήποι βρίσκονται 3χλμ μακρυά από το κέντρο της πόλης, και θα πάτε με τα λεωφορεία 4, 9 και 83. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι κήποι είναι ανοιχτοί 10 - 4:30 το χειμώνα και 10 - 6 άνοιξη και καλοκαίρι.

7. Farmleigh House
Βρίσκεται στο ένα άκρο του πανέμορφου Phoenix Park και αποτελεί θαυμάσιο δείγμα γεωργιανής-βικτοριανής αρχιτεκτονικής, γεμάτο παραδοσιακά έπιπλα και πίνακες. Μην χάσετε την ευκαιρία να φάτε στο εστιατόριο boathouse δίπλα στην λίμνη.
 
Πληροφορίες
Το σπίτι είναι ανοιχτό καθημερινά 10-6 και η είσοδος δωρεάν.

8. Καθεδρικός ναός St. Patrick's
Χτισμένος μεταξύ του 1220 και 1260, η εκκλησία είναι ένα από τα λίγα κτίρια που έχουν απομείνει από το μεσαιωνικό Δουβλίνο. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ναός της χώρας.
Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την εντυπωσιακή ιστορία του και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία καθημερινά (δωρεάν είσοδος, ενώ τις άλλες ώρες το εισιτήριο έχει 6 ευρώ)

9. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείo
Ένα τεράστιο και καταπληκτικό μουσείο με τρία παραρτήματα- αρχαιολογικό, φυσικής ιστορίας και διακοσμητικών τεχνών. Εντυπωσιακή είναι η συλλογή αρχαίου χρυσού της Ιρλανδίας, η συλλογή των βίκινγκς και η πτέρυγα ο Δρόμος της Ανεξαρτησίας.
Πληροφορίες
Το μουσείο είναι ανοιχτό Τρίτη- Σάββατο 10-5 και Κυριακή 2-5. Η είσοδος είναι δωρεάν.

10. Science Gallery, Trinity College
Η γκαλερί Επιστημών είναι η πρώτη στον κόσμο, χωρίς μόνιμες συλλογές, που σημαίνει ότι πάντα υπάρχει κάτι νέο για να δει ο επισκέπτης. Το πρόγραμμα των εκθέσεων θα το βρείτε εδώ. Η είσοδος είναι δωρεάν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου