Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη στο πιο ψηλό κτίριο του κόσμου- Burj Khalifa

Δεσπόζει στον ουρανό του Ντουμπάι και είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Ονομάζεται Burj Khalifa, έχει ύψος 828 μέτρα και θεωρείται πρωτοποριακό επίτευγμα αρχιτεκτονικής και μηχανικής.
Λειτουργεί από τις αρχές του 2010 και περιλαμβάνει γραφεία, σπίτια, ένα τζαμί στον 158ο όροφο, πισίνα στον 76ο όροφο και το Armani Hotel που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Giorgio Armani. 
 
Η κύρια ατραξιόν για τους επισκέπτες είναι η ψηλότερη πλατφόρμα παρατηρητήριο στον κόσμο, στον 124ο όροφο σε ύψος 442 μέτρα. Το ασανσέρ είναι το γρηγορότερο στον κόσμο και κινείται με ταχύτητα 64 χλμ την ώρα! 
 Περιττό να πούμε ότι από το παρατηρητήριο η θέα είναι μοναδική!
 Οι άλλοι ουρανοξύστες όπως φαίνονται από το παρατηρητήριο
 Η λίμνη μπροστά από το κτίριο και το mall
Ο ουρανοξύστης φαίνεται σχεδόν από κάθε περιοχή του Ντουμπάι. Συνολικά έχει 160 ορόφους και το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας 6-7 βαθμών Κελσίου ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο όροφο!
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ουρανοξύστη από το πρωί έως το βράδυ. Για να γλιτώσετε την ουρά στα εκδοτήρια, κλείστε τα εισιτήρια σας νωρίτερα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Καλύτερη ώρα για να πάτε είναι το απόγευμα όπου μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα να κλείσετε εισιτήριο από πριν που σας δίνει απευθείας είσοδο στο παρατηρητήριο, χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Στο εισιτήριο αυτό περιλαμβάνεται άμεση είσοδος στη ρεσεψιόν και στο ασανσέρ, χρήση των ειδικών τηλεσκοπίων και περιήγηση στην πλατφόρμα παρατήρησης για όσες ώρες θέλετε (κανονικά επιτρέπεται μέχρι 1,5 ώρα). Πληροφορίες και κρατήσεις εδώ
Πολύ κοντά βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο, το Dubai Mall. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το διάσημο συντριβάνι με φόντο το Burj Khalifa, στην μέση μιας τεράστιας τεχνητής λίμνης. 
Τα νερά μοιάζουν να χορεύουν και φτάνουν σε ύψος 150 μέτρων υπό τους ήχους όμορφων τραγουδιών. Η βεράντα του Dubai Mall είναι ένα κατάλληλο μέρος για να δείτε καλύτερα το συντριβάνι. 

tips
* Θα πάτε με το μετρό στο σταθμό Burj Khalifa
* Αν έχετε σακίδιο ή άλλα ογκώδη πράγματα μαζί σας θα πρέπει να τα αφήσετε στην είσοδο. 
* Το παρατηρητήριο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.  
* Υπάρχει κατάστημα με σουβενίρ
* Υπάρχει φωτογραφικός θάλαμος για σπέσιαλ φωτογράφιση με φόντο της επιλογής σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου