Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Júzcar: Το μπλε ισπανικο χωριό

Ονομάζεται Júzcar  και βρίσκεται στην επαρχία της Ανδαλουσίας, 113 χλμ μακρυά από την Μάλαγα και 25 χλμ από την πόλη  Ronda. Ένα ήσυχο χωριό με ελάχιστους τουρίστες, ωστόσο γραφικό και κατάλευκο, μέχρι πριν 2 χρόνια!
 
  
Το 2011 στελέχη από την  Sony Pictures εμφανίστηκαν ζητώντας να βάψουν τα σπίτια μπλε για να γίνει εκεί η πρεμιέρα της ταινίας The smurfs - Τα στρουμφάκια. 

 Στην αρχή οι περίπου 220 κάτοικοι ήταν σκεπτικοί αλλά πείστηκαν ότι το χωριό τους θα γίνει γνωστό, συν τα χρήματα που δόθηκαν και η εταιρία υποσχέθηκε ότι θα ξαναβάψει τα σπίτια λευκά μετά την πρεμιέρα. Έτσι ψήφισαν ανώνυμα και δέχτηκαν την προσφορά!

Χρειάστηκαν 4.200 λίτρα μπογιάς σε έντονο γαλάζιο χρώμα για να μετατραπεί το λευκό  Júzcar σε σωστό χωριό των Στρουμφ! 
Το χωριό έγινε πολύ γνωστό και οι κάτοικοι ψήφισαν να παραμείνει μπλε γιατί από τους 100 επισκέπτες που είχαν ετησίως, μέσα σε 6 μήνες είχαν 80.000! 
Σε πολλούς τοίχους είναι ζωγραφισμένοι ήρωες από τα κινούμενα σχέδια και υπάρχουν φιγούρες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του χωριού. 
Το φαρμακείο
Η κεντρική πλατεία
Έτσι λοιπόν ένα ασήμαντο χωριό μετατράπηκε σε πόλο έλξης τουριστών και πλέον διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες με θέμα τα στρουμφάκια. 
Υπάρχει αγορά Στρουμφ, γίνονται διαγωνισμοί ζωγραφικής με θέμα τα στρουμφάκια, ακόμα και η εκκλησία επηρεάστηκε, κάνοντας γάμους με θέμα τα στουμφ στους μπλε τοίχους της. 
Το χωριό είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά που αγαπούν τα μικρά μπλε πλασματάκια και συχνά βάφονται μπλε και αυτά! 
Τέλος δείτε και πως ήταν το χωριό....λευκό!
Θεωρούμε ότι είναι πιο ωραίο γαλάζιο....συμφωνείτε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου