Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Margitsziget:Το νησί της Μαργαρίτας

Στη Βουδαπέστη υπάρχει μια γέφυρα που ενώνει την Βούδα με την Πέστη και ονομάζεται η γέφυρα της Μαργαρίτας γιατί οδηγεί στο ομώνυμο νησί. Διαπερνάει το Δούναβη, έχει μήκος 628 μέτρα και 25 μέτρα πλάτος. Μετά την καταστροφή της από το β' παγκόσμιο πόλεμο, ξαναφτιάχτηκε το 1948. Είναι μια όμορφη γέφυρα να την περπατήσετε και ακόμα πιο ωραίο είναι το νησάκι από την μεριά της Πέστης. 


Το νησί της Μαργαρίτας έχει μήκος 3χλμ και πλάτος 500 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη αναψυχής των κατοίκων της Βουδαπέστης. 
 


 
 Δημιουργήθηκε από πολλές ξέρες που ενώθηκαν με την πάροδο του χρόνου και ήταν ήδη κατοικημένο από την ρωμαϊκή εποχή.
 
Κατά το μεσαίωνα βρίσκονταν εκεί πολλά μοναστήρια τα οποία καταστράφηκαν μετά την εισβολή των Τούρκων. Σήμερα πάντως είναι ένα ένα μέρος γεμάτο δέντρα, πανέμορφα λουλούδια, αγάλματα, συντριβάνια και φυσική ομορφιά.
 
Εκεί υπάρχουν πισίνες και ιαματικά λουτρά, γήπεδα τένις, χώρος για τζόκινγκ, εστιατόρια και άλλοι χώροι αναψυχής. Στο νησί κυκλοφορεί μόνο ένα λεωφορείο και κανέναν αυτοκίνητο. 
 
Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται ένας περίτεχνος ιαπωνικός κήπος με βράχια, μονοπάτια, γεφυράκια, μια μικρή λίμνη με τροπικά υδρόφυτα. Από έναν τεχνητό βράχο πέφτει νερό της πηγής με θερμοκρασία 43 βαθμών κελσίου. 
 
Λίγο πιο νότια βρίσκεται η εκκλησία των Πρεμονστρατεριανών μοναχών με την αρχαιότερη καμπάνα της χώρας, από τον 14 αιώνα. Παρακάτω θα δείτε ερείπια από την μονή των Δομινικανών, η οποία ιδρύθηκε από τον κάποιον βασιλιά με σκοπό την ανατροφή της κόρης του Μαργαρίτας, από την οποία πήρε το όνομα το νησί. 
Monastery Ruins Margaret Island  Historic Fountain Margaret Island
Οι πισίνες Παλατίνους συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο. Μια από αυτές έχει τεχνητά κύματα και μία άλλη τροφοδοτείται με ζεστό νερό με θερμοκρασία 38 βαθμών. Υπάρχουν επίσης τεχνητές παραλίες.
Palatinus beach Budapest 
Στις εκτάσεις με γκαζόν μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 20.000 άτομα, και συχνά φιλοξενούν γαμήλιες τελετές. 
File:Budapest Donauinsel 2.jpg
Μπορείτε να ανεβείτε σε έναν παλιό πύργο νερού, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε πύργο για εκπληκτική θέα. 
Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, μια πράσινη όαση ιδανική για βόλτες και πολλές αθλητικές δραστηριότητες. 
tips
* Να έχετε πολύ χρόνο για να απολαύσετε τις βόλτες.
* Να φοράτε άνετα παπούτσια!
* Ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη της Βουδαπέστης
* Ξενάγηση στη νυχτερινή Βουδαπέστη - Budapest by night
* Hősök tere: Η πλατεία Ηρώων στη Βουδαπέστη
* Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης
* Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης

Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά οικονομικά και αναφερόμαστε σε ξενοδοχεία ακόμα και 5* στο κέντρο της πόλης. Δείτε τα όλα εδώ* Πάρτε έναν τουριστικό οδηγό με χάρτη, για να ξέρετε τι θα δείτε και πως θα πάτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου